Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.P. ]

26. 11. 2019. 11:22 >> 11:23
11

STAV BEZ KONSULTACIJA

MVP: Ambasadori pozvani na razgovor

Ambasadori Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović pozvani su na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova, nakon čega će Ministarstvo donijeti odluku o daljim koracima, u skladu sa uobičajenom praksom i Zakonom o vanjskim poslovima, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

"Ministarstvo vanjskih poslova nije, ni na koji način, u bilo kom trenutku, bilo upoznato sa stavovima trojice ambasadora iznesenim u njihovom zajedničkom javnom oglašavanju, niti su izrečeni stavovi bili predmet konsultacija u okviru MVP-a, što je suprotno dobroj praksi i svim poznatim uzusima svake ozbiljne, profesionalne i odgovorne diplomatije", saopšteno je iz Ministarstva. 

Kako se navodi, svi ambasadori i sve diplomate, a posebno oni najiskusniji i na najvažnijim mjestima i u MVP-u i u diplomatsko-konzularnoj mreži, moraju biti svjesni da ovaj poziv, i u profesionalnoj i u ličnoj ravni, podrazumijeva odgovornost, ozbiljnost i poštovanje države, svih njenih institucija, svih njenih politika i svih njenih građana, bez izuzetka.

Prostor za, kako kažu, improvizacije, lične stavove i lične sudove na javnoj sceni, ako i kada ga ima, mora biti korišćen uz krajnju odgovornost i delikatnost, što je, u ovom slučaju, izostalo.

"Svako javno istupanje crnogorskih diplomata mora biti utemeljeno na osnovnom načelu zaštite interesa i ugleda države Crne Gore, njenih organa i institucija, ali i na vrijednostima njenog građanskog ustrojstva", napominju iz Ministarstva.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније