Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

27. 11. 2019. 21:50   >>  21:50 3

DEMOKRATE

"DPS raznim taktima opstruira rad odbora"

DPS opstruira rad Odbora, i to koristeći taktiku da na radnim odborima budu utvrđena konačna rješenja, da bi se, na Odboru, blokirao i zaustavio proces, te spriječilo eliminisanje zloupotreba, smatra Danilo Šaranović, poslanik Demokratske Crne Gore i član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Šaranović kaže kako je Gvozdenović današnjom izjavom pokazao da posjeduje "izvanredan talenat za uočavanje očiglednosti"– uvidio je, kaže Šaranović, da je u radu Odbora postignut napredak.

"A kako ne bi bio postignut napredak kada smo predložili 120 rješenja za fer, slobodne i evropske izbore, uveli Odbor u legalan rad, poništili rad radnih grupa DPS-a, natjerali ih na Zakon o teritorijalnoj organizaciji, pokazali im šta znači pravna ekspertiza, pobrinuli se da Radni odbor 2 završi svoj posao...", naveo je Šaranović.

"Napredak je konstatovan onog trenutka kada je DPS doživio fijasko. A doživio ga je na tako mnogo nivoa: prvo smo ih natjerali da odustanu od sopstvenog plana, zatim smo ih natjerali da prihvate Briselski plan, a zatim su doživjeli i fijasko u komentarima međunarodne zajednice. Nakon svega toga, bilo je neminovno da DPS završi u defanzivi iz koje se danas javio i Gvozdenović", naveo je Šaranović.

On navodi da DPS opstruira rad Odbora, i to koristeći taktiku da na radnim odborima budu utvrđena konačna rješenja, da bi se na Odboru, blokirao i zaustavio proces, te spriječilo eliminisanje zloupotreba.

"Koordinator radnog odbora iz reda DPS-a kojeg Gvozdenović hvali nije prisustvovao na 40% sjednica svog radnog odbora. Dakle, Gvozdenović je pohvalio opstrukciju. DPS uporno bježi od usvajanja Zakona o teritorijalnoj organizaciji jer su im važeća manjkava rješenja kišobran za raznovrsne zloupotrebe kojima ukrivaju fantom birače i kojima izbjegavaju razrezivanje poreza na luksuzne nekretnine i privredne objekte koje su zaveli na bb adrese i do kojih ne dopiru poreske kontrole", navodi Šaranović.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније