Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: R.P. ]

29. 11. 2019. 11:03   >>  12:09 9

ASK SAOPŠTIO

Otkad je ambasador, Vlahović ne prijavljuje imovinu

Ambasador pri Svetoj Stolici i Suverenom Malteškom redu Miodrag Vlahović, od imenovanja na tu funkciju, Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) nijednom nije dostavio godišnji izvještaj o prihodima i imovini.

Iz ASK-a su saopštili da sujuče donijeli odluku kojom su utvrdili da je Vlahović prekršio odredbe Zakona o sprječavanju korupcije jer u zakonom propisanom roku nije dostavio redovni godišnji Izvještaj o prihodima i imovini za prošlu godinu.

"U skladu sa odredbama Zakona o sprječavanju korupcije, odluka će biti dostavljena Ministarstvu vanjskih poslova kao organu u kojem javni funkcioner vrši javnu funkciju", kaže se u saopštenju.

Iz Agencije podsjećaju da su i 7. maja prošle godine donijeli odluku kojom su utvrdili da je Vlahović, kao javni funkcioner, prekršio Zakon jer nije dostavio Izvještaj o prihodima i imovini u roku od 30 dana od dana stupanja na ambasadorsku funkciju.

"Dakle, imenovani javni funkcioner, od dana imenovanja na javnu funkciju ambasadora Crne Gore pri Svetoj Stolici i Suverenom Malteškom redu, nije dostavio ovom organu niti jedan zakonom propisani obrazac izvještaja o prihodima i imovini", kaže se u saopštenju ASK-a.

Navodi se da je, nakon prošlogodišnje odluke, ASK o tome upoznao Ministarstvo vanjskih poslova, kao organ u kojem javni funkcioner vrši javnu funkciju, radi pokretanja odgovarajućeg postupka iz nadležnosti tog organa.

Kako su kazali iz ASK-a, Ministarstvo ih je obavijestilo da je prema Vlahoviću sprovelo disciplinski postupak u kojem je utvrdilo da je odgovoran zato što je prekršio odredbe Zakona o sprječavanju korupcije, čime je počinio težu povredu službene dužnosti iz Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

"Ministarstvo je obavijestilo ASK da je, iz navedenog razloga, u skladu sa odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, imenovanom funkcioneru izreklo novčanu kaznu u iznosu od 20 odsto mjesečne zarade isplaćene za mjesec u kojem je počinjena povreda službene dužnosti, u trajanju od tri mjeseca", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније