Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

29. 11. 2019. 18:43 >> 18:42

SDP BUDVA

"Država mora biti iznad dnevno političkih prepucavanja"

Socijaldemokratska partija, pokušavajući da još jednom bude kohezioni faktor vlasti u Budvi, upozorava sve činioce vlasti da predstojeće odluke u Skupštini opštine zahtijevaju ozbiljnost, naveli su iz te partije.

"Kao državotvorna partija koja participira u vlasti u Budvi, jasno smo stavili do znanja da država Crna Gora mora biti iznad dnevno političkih prepucavanja, time što smo prvi napustili svečanu sjednicu povodom dana opštine, nakon sramnog intoniranja državne himne", naveli su oni.

Oni su poručili da građani Budve i građani Crne Gore moraju biti, kako su naveli, iznad sakupljanja jeftinih političkih poena, i pozvali na ozbiljnost.

"Poručujemo da se pred skupstinom nalaze jako važne odluke koje su od vitalnog značaja za funkcionisanje lokalne uprave", naveli su oni.

Usvajanje odluke o Budžetu kao i niz odluka koje će se do kraja godine naći pred odbornicima lokalnog parlamenta, predstavljaju uslov za dalje funkcionisanje gradske uprave, stoga ne treba posebno pojašnjavati vaznost homogenosti vladajuće koalicije, naveli su oni. 

"Svi akteri današnjeg incidenta imali su svoje predstavnike u timu za pripremu svečane sjednice povodom dana opštine, i ako tada nisu uspjeli da zaštite državu i državne simbole od poniženja pred širokim auditorijumom, ne priliči ni da se ovako važne skupštinske odluke stavljaju u drugi plan naknadnom pameću, a sve u cilju sakupljanja kratkorocnih političkih poena", naveli su u saopštenju.

Oni ističu da povjerenje koje su dobili na izborima 2016. moraju opravdati do kraja mandata, kako bi završili proces konsolidacije javnih finansija i vratili Budvu na mjesto koje joj pripada.

"Socijaldemokratska partija ce i dalje, kroz funkcije koje pokrivaju njeni članovi, profesionalno upravljati resorima koji su joj povjereni, vodeći računa, da niko ne ugrozi državni integritet, ali sa druge strane ne dozvoliti da se država i njeni simboli koriste zarad politickih benefita i politikanstva", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније