Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

02. 12. 2019. 18:08   >>  18:05 1

DEMOKRATE ŠEHOVIĆU

"Čemu oglas za već popunjeno mjesto"

Demokrate tvrde da je ministar prosvjete Damir Šehović umjesto argumenata i činjenica iznio niz neistina i neosnovanih pretpostavki u odgovoru na njihove optužbe da je supruga jednog od funkcionera te stranke ostala bez posla u vrtiću u Bijelom Polju zbog njega.

Supruga predsjednika Opštinskog odbora Demokrata u Bijelom Polju Marka Ljujića, je kako tvrde u toj partiji, dobila otkaz u vrtiću po, kako ističu, direktnom nalogu ministra Šehovića.

U Ministarstvu prosvjete kažu da prema informacijama koje su dobili iz vrtića, Ljujić uopšte nije "otpuštena", već je primljena na određeno vrijeme, te je, u skladu sa zakonom, raspisan konkurs za to radno mjesto.

“Naime, nakon što smo objavili slučaj supruge predsjednika Opštinskog odbora Demokrata u Bijelom Polju, koja je nakon dvije i po godine rada u vrtiću “Dušo Basekić”, na krajnje bizaran način dobila otkaz, i to isključivo zbog toga što je njeno radno mjesto predviđeno za snahu bivšeg predsjednika SO Bijelo Polje i visokog funkcionera DPS-a Džemala Ljuškovića”, navodi se u saopštenju.

Demokrate tvrde da je opšte poznato da ministar imenuje direktore obrazovnih ustanova.

“Osim toga, i djeca u vrtiću znaju da radnici ne zapošljavaju na bazi znanja i kompetentnosti, već na bazi partijske pripadnosti i samo uz vaše odobrenje. Iako ste pobjegli od odgovora pozivajući se na zakon, ostaje dilema zašto se raspisuje oglas za popunjavanje radnog mjesta koje je već popunjeno, bez ikakve realne potrebe za tim”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније