Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

05. 12. 2019. 12:55 >> 13:14
6

DEMOKRATE POZIVAJU

Opozicija da podrži zakon o Vladi

Demokratska Crna Gora pozvala je sve opozicione političke subjetke da podrže zakon o Vladi koji su ranije predstavili i kojim se, kako tvrde, osigurava sprovođenje sveobuhvatne reforme izbornog zakonodavstva.


U saopštenju Demokrata navodi se da zakon o Vladi smatraju ključnim aktom u cijelom „paket aranžmanu“, a on, kako su kazali, svoje utemeljenje nalazi u članu 11 Briselskog plana, koji tretira kontrolne mehanizme u sprovođenju sveobuhvatne reforme izbornog i drugog zakonodavstva.

„Donošenjem ovakvog zakona, uz implementaciju gotovo 200 rješenja koja smo predložili, staje se na kraj nezakonitom trošenju budžetske rezerve, ministarskom aktivizmu, partijskom zapošljavanju, i svim drugim mehanizmima zloupotreba od strane aktuelne vlasti“, kaže se u saopštenju.

Zakonom, koji su Demokrate ranije predstavile zajedno sa Demosom i nezavisnim poslanikom Neđeljkom Rudovićem, predviđeno je da se za prve parlamentarne izbore Vlada izabere saglasno Sporazumu za budućnost, odmah nakon stupanja na snagu tog akta.

Demokrate su ponovile da je ovaj sveobuhvatan zakon u interesu svih opozicionih snaga koje za cilj imaju demokratske i poštene izbore.

„Sigurni smo da će, ukoliko čitava opozicija stane iza ovog zakona, Demokratska partija socijalista morati da prihvati i tehničku vladu i svih 200 rješenja za slobodne izbore, i konačno ćemo imati prve fer, slobodne i poštene izbore“, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније