Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

05. 12. 2019. 13:10   >>  13:21 2

SNP SAOPŠTIO

Diplomate da opravdaju visoka izdvajanja iz budžeta

Svaka država mora voditi računa o načinu svog predstavljanja u inostranstvu, a posebno o ljudima koji obavljaju taj važan posao, ocijenjeno je iz Socijalističe narodne partije (SNP).

 "Nedavno usvojenim Predlogom budžeta za 2020. godinu za potrebe Ministarstva vanjskih poslova predviđeno je 19.446.410 eura. Najveći dio tog iznosa, skoro petnaest miliona, biće usmjeren na rad diplomatsko-konzularnih predstavništava, a od toga će čak 6.295.896 eura otići na bruto zarade i doprinose zaposlenih u njima", ocijenjeno je iz SNP-a.

Nameće se, kako kažu u SNP-u, pitanje da li su naše diplomate svjesne svoje odgovornosti, značaja koji nosi svaka izgovorena riječ i činjenice da tamo ne predstavljaju sebe, već građane Crne Gore koji ih za to itekako plaćaju.

"Ako se podsjetimo nedavnog istupa trojice ambasadora koji su našli za shodno da brane osobu optuženu za govor mržnje, a koju su takođe kao diplomatu do skoro plaćali građani, ostaje da se nadamo da naš diplomatski aparat nije sastavljen isključivo od ovakvih pojedinaca i da će ostale diplomatsko-konzularni predstavnici opravdati ovako visoko izdvajanje iz budžeta za njihov rad", kazali su iz SNP-a.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније