Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

06. 12. 2019. 13:13 >> 13:12
3

SNP POZIVA

Zakon o slobodi vjeroispovijesti prilagoditi svakoj vjeri

Zakon o slobodi vjeroispovijesti mora biti prerađen, dorađen i prilagođen svakoj vjeri, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

 

SNP, kako je ocijenjeno u ovoj partiji, upozoravaju vlast da ono što su namjerili da urade "sa najstarijom i najuticajnijom institucijom u državi – Crkvom, nije dobro, jer izaziva još jače podjele u već podijeljenom društvu".

"Podsjetićemo samo da svaka anketa, pa i ona koju sami naruče i po kojoj imaju najviši procenat glasova, govori da najviše povjerenja građani imaju u Mitropoliju crnogorsko-primorsku i Mitropolita Amfilohija. Podsjetićemo ih i na istoriju koju su svi učili iz istih knjiga u ona davna vremena, da je crkva uvijek bila odvojena od države ali da joj se znalo mjesto i bila je poštovana i cijenjena, čak i u vrijeme komunizma", kazali su iz SNP-a.

Oni saopštavaju da su navikli da vlast u Crnoj Gori, kad god nema opravdanja za lošu ekonomsku politiku, pokrene priču oko crkve i crkvenih pitanja, crkvene imovine i ostalog.

"A kad krenu u priču oko crkve, znamo da se neka nevolja sprema. Ovoga puta su zagazili najdublje do sada i to zaista ne sluti na dobro, ali i sa ove druge, narodne strane. Valjda su svjesni da se protiv svog naroda ne može, da to nikome nije pošlo za rukom i uvijek mu se o glavu obilo", kazali su iz SNP-u, uz podsjećanje da je oteto prokleto.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније