Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

07. 12. 2019. 11:44 >> 11:54
3

PZP SAOPŠTIO

"IDU osuđuje progon Medojevića"

Međunarodna demokratska unija (IDU) pozvala je sve političke strukture i institucije u Crnoj Gori da započnu dijalog o osnovnim reformama potrebnim za jačanje demokratije i mirno rješavanje duboke političke krize u zemlji, saopšteno je iz PzP-a, člana IDU-a.

Na sastanku Izvršnog komiteta IDU u Vašingtonu, u okviru Kongresa te globalne alijanse partija desnog centra usvojena je Rezolucija o Crnoj Gori. 

Kako je saopšteno iz Pokreta za promjene IDU iskazuje zabrinutost zbog neprekidnog politički motivisanog progona Nebojše Medojevića, lidera Pokreta za promjene (PZP).

“Politički progon PZP-a, stranke koja čvrsto promoviše tradicionalne hrišćanske vrijednosti i ideologiju modernog konzervatizma nastavak je totalitarne prakse vladavine DPS-a Mila Đukanovića, jedine komunističke partije u Evropi koja je neprekidno na vlasti od 1945. godine”, saopšteno je iz PzP.

IDU, kako navode u PzP-u, poziva EU institucije da snažno osude, kako ističu, praksu staljinističkih namještenih suđenja.

“Kao i nedostatka efikasnih istraga u vezi sa krijumčarenjem droge, cigareta, oružja i pranja novca, i da insistiraju na efikasnoj zaštiti zviždača, poslanika i novinara koji istražuju korupciju i organizovani kriminal”, poručuju iz PzP-a.

IDU pažljivo prati situaciju u Crnoj Gori – kandidatu za članstvo u EU i, kako navode u PzP-u, iskazuje svoju zabrinutost zbog politički motivisanog progona Nebojše Medojevića.

Medojević, kako se navodi u saopštenju, uživa nepodijeljenu podršku IDU-a, “kao jedan od najistaknutijih i najhrabrijih boraca protiv korupcije i mafije u Crnoj Gori”.

Kako je saopšteno iz PzP-a za rezoluciju kojom se osuđuje progon Nebojše Medojevića glasali su predstavnici najznačajnijih.

Iz regiona snažnu podršku rezoluciji dala je i SNS Aleksandra Vučića, PDP Republike Srpske Borislava Borenovića, VMRDPNE Nikole Gruevskog.

“Usvajanje ove Rezolucije predatavlja priznanje i pobjedu na međunarodnij sceni PzP-a i DF-a i do sada najsnažnija osuda totalitarnog i korumpiranog režima u Crnoj Gori”, poručuju iz PzP-a.

U toku rada Kongresa IDU Medojević se susreo i sa uticajnim republikanskim Senatorima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније