Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

10. 12. 2019. 13:41 >> 13:41
27

MANDIĆ PREDLAŽE

Vjerske manjine da ne raspravljaju o zakonu

Lider Nove i funkcioner DF-a Andrija Mandić rekao je da taj politički savez očekuje da se vjerujući poslanici islamske i rimokatoličke vjeroispovijesti u parlamentu neće miješati u odnose među pravoslavnim vjernicima, te da neće učestvovati u raspravi i glasati za predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

 

"Demokratski front očekuje da se vjerujući poslanici islamske i rimokatoličke vjere u Skupštini CG, nakon što su potpisani temeljni Ugovor između Crne Gore i Svete stolice i Ugovor o uređenju odnosa od zajedničkog interesa Islamske zajednice i Vlade Crne Gore, kojima se garantuje vlasništvo nad imovinom ove dvije vjerske zajednice, neće miješati u odnose među pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i da, samim tim, neće učestvovati u raspravi i glasati za predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti", rekao je Mandić.

Sadržaj zakona, kako je rekao, nema nikakve veze sa njegovim imenom, već je riječ, vjeruje Mandić, o zakonu "protiv Srpske pravoslavne crkve i veoma je opasna njegova poruka".

"A još zloslutnija njegova namjera. Smatramo da bi njihova podrška snažno rasplamsala već opasno zagrijanu atmosferu u Crnoj Gori i očekujemo da će oni našu poruku ispravno shvatiti. Mi nikada ne bi pristali da uređujemo odnose u njihovim crkvama i vjerskim zajednicama, pa zato želimo da ovaj poziv ne dožive kao neki čin neprijateljstva, već samo kao želju da i oni imaju isti princip kad su u pitanju ovako osjetljive teme, koje nadrastaju uobičajene procedure", rekao je Mandić.

Očekuju u DF-u, kako je rekao, da toga dana, kada na dnevnom redu bude Zakon o slobodi vjeroispovijesti, u parlamentu budu svi poslanici pravoslavne vjere, pa i oni koji bojkotuju parlament.

"Toga dana po strani treba ostaviti sve ideološke razlike i pokazati vlastitu spremnost i ljudsku obavezu da se brani naša Crkva. Svakoj generaciji naših predaka je dopalo da se pokaže 'ko je vjera, a ko nevjera', pa je ovaj zakon ključni ispit naše generacije", kazao je Mandić.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније