Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 09. 2013. 12:34 >> 13:25

''ZLOUPOTREBA VRTIĆA''

Pozitivna: saslušati Stijepovića i Mićunovića

Pozitivna Crna Gora je, na sjednici Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, inicirala kontrolno saslušanje ministara prosvjete i kulture Slavoljuba Stijepovića i Branislava Mićunovića, a povodom, kako navode zloupotrebe djece u partijske svrhe u vrtiću "Zvjezdani vrt" u Golubovcima.

"Umjesto da djecu obraduje besplatnim udžbenicama, DPS je odlučio da im dijeli partijska obilježja. To je u vizija obrazovanja koju ova vlast želi da realizuje – vrtići i škole kao sredstvo partijske infrastrukture", navodi se u reagovanju poslanika Pozitivne Srđana Perića.

On navodi da se radi o klasičnoj zloupotrebi djece i državne imovine u partijske svrhe, i grubom kršenju Ustava Crne Gore, zakona i konvencija koje regulišu prava djeteta.

"Taj čin ne samo što je neprihvatljiv sa etičkog stanovišta, već je i pojava na koji društvo ne smije da ostane nijemo. Ničija partijska korist ne smije da bude ispred budućnosti djece", poručio je Perić.

Pozitivna je pokrenula proceduru za kontolna saslušanja ministra prosvjete i ministra kulture u vezi sa izdavačkom djelatnošću, a u svijetlu nalaza iz Izvještaja DRI o reviziji godišnjeg finansijskog izvještaja JU Zavod da udžbenike i nastavna sredstva za 2012. godinu, kao i u vezi sa učestalim napadima na novinare i fotoreportere.

"Kontrolno saslušanje na temu izdavačke djelatnosti se odnosi na brojne nepravilnosti koje je u poslovanju Zavoda za udžbenika i nastavna sredstva utvrdila Državna revizorska institucija koja ukazuju na neprimjerene troškove koje na kraju plaćaju svi roditelji kroz cijenu udžbenika", navodi Perić u izjavi za medije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније