Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 12. 2019. 19:57   >>  19:56 2

DEMOKRATE

Ogoljena namjera DPS-a da stvara podjele

Demokratska Crna Gora saopštila je kako je danas potpuno ogoljena namjera DPS-a da, kako navode, stvori atmosferu tenzija, podjela i svađa među građanima kako bi pobjegao od sveobuhvatnih izbornih reformi i rješenja Demokrata, Demosa i poslanika Neđeljka Rudovića.

Iz te partije su ocijenili da su uzalud pokušaji poslanika DPS-a Miloša Nikolića da prebaci loptu odgovornosti u dvorište opozicije, ako su svi građani i međunarodna zajednica mogli vidjeti završi čin opstrukcije izbornih reformi u režiji DPS-a.

"Ne opstruira proces onaj ko je predložio 16 zakonskih projekata, već onaj ko nije predložio niti jedan. Ne može onaj ko nema niti jedno rješenje, optuživati za opstrukciju one koji su predložili 200 rješenja. Zar je opstrukcija to što je opozicija završila kompletan posao u svim radnim odborima kojima koordinira, za razliku od radnih odbora kojima koordinira DPS-a, a čiji su rezultati čista nula. Pokažite nam jedno jedino rješenje koje ste zvanično zaveli i potpisali? Nemate niti jedno, jer vam je cilj opstrukcija. Sposobni ste samo da manipulišete i izazivate podjele", navodi se u saopštenju koje potpisuje Dženan Kolić.

Demokrate tvrde da se DPS, u momentu kad je satjeran u ćošak, opredijelio da opet izvuče Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

"Hoćete da posijete sjeme razdora među braćom, da narušite mir i suživot pripadnika svih vjera i svih nacija. Hoćete da manipulišete vjerama, svetinjama i osjećanjima. Hoćete da ljubav zamjenite mržnjom, a toleranciju netrpeljivošću. Hoćete da posvađate Pravoslavce sa Katolicima, Katolike sa Muslimanima, Crnogorce sa Srbima, Albance sa Bošnjacima, Hrvate sa Crnogorcima…kako bi okrenuli još jedan nacionalističko-šovinistički krug, koji se po pravilu uvijek završi trpanjem miliona u vaše tajkunske i mafijaške džepove", kaže Kolić.

On je ocijenio da DPS "radi zaštite svojih fotelja, želi da ugrozi budućnost generacija koje dolaze, otme sadašnjost i natjera mlade da napuste zemlju, odu sa svojih ognjišta i od svojih porodica, a da vi nastavite sa otimanjem resursa i rasprodajom Crne Gore, koju su nam đedovi u amanet ostavili".

"Obećali smo građanima na početku procesa, da ćemo DPS izvesti na čistac. I sada je jasno i građanima i međunarodnoj zajednici ko bježi od poštenih izbora, a ko se iskreno zalaže za prvu fer izbornu utakmicu u istoriji Crne Gore", zaključio je Kolić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније