Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

11. 12. 2019. 17:48 >> 18:07
15

ODGOVOR DEMOKRATA

"Zakon o slobodi vjeroispovijesti je PR Đukanovića i Markovića"

Ako je Demokratska partija socijalista (DPS) pomislila da će joj Zakon o slobodi vjeroispovijesti opet biti pogonsko gorivo za novi izborni proces i bježanje od izbornih reformi, ovoga puta se preračunala, saopštio je danas Dženan Kolić, poslanik Demokratske Crne Gore.

 

"To vam kaže Dženan Kolić, musliman iz Bijelog Polja, od oca Hazira i majke Zumrete. Čisto da bi imali moju kompletnu porodičnu genezu i kako me ne bi po vašoj ideološkoj matrici povezali sa bilo kim i na bilo koji način. Ja, musliman iz Bijelog Polja od oca Hazira i majke Zumrete, vam neću dozovoliti da me posvađate sa mojim komšijama, Bjelopoljcima, Crnogorcima i Srbima, sa kojima živim u bratskoj slozi, ljubavi i miru već decenijama. I sa kojima ću tako i nastaviti, jer napadače na pravoslavce prezirem na isti način kao i što prezirem one koji tri decenije, po vašem nalogu, napadaju i verbalno vrijeđaju muslimane i Bošnjake", naveo je Kolić u saopštenju.

On smatra da je Zakon o slobodi vjeroispovjesti, kako kaže, izborni PR Mila Đukanovića i Duška Markovića.

"To je potpuno jasno i građanima Crne Gore i međunarodnoj zajednici. Iza namjere da se podizanjem atmosfere nacionalnih i ideoloških tenzija pobjegne od sveobuhvatnih reformi izbornog zakonodavstva, stoji veoma prepoznatljiv rukopis DPS-a. Istim tim rukopisom prethodnih decenija potpisano je na stotine stranica različitih odluka i prećutnih sporazuma sa neformalnim koalicionim partnerima koji su imali samo jedan cilj - svađe i čuvanje fotelja," naveo je on.

On kaže kako se Đukanović sjetio da Zakon o slobodi vjeroispovjesti stavi na javnu raspravu godinu dana pred parlamentarne izbore 2016. godine.

"Nakon što su završeni izbori i nakon što je prošla izborna pljačka, Zakon je vraćen u ideološko-identitetski sef DPS-a, kao rezerva za nove ideološke prevare. Ista prevara je realizovana i u mandatu Duška Markovića. Nakon četiri godine mandata i četiri programa rada Vlade gle čuda, sjetio se da Zakon stavi u proceduru godinu dana pred parlamentarne izbore 2020. godine. U momentu kada je satjeran u ćošak, potpuno ogoljen i razotkriven, Đukanović opet otključava svoj ideološko identitetski trezor iz koga izvlači Zakon koji dijeli narode, nacije, vjere, braću, komšije i višedecenijske prijatelje", smatra Kolić.

Kolić smatra da je to Zakon koji svađa Muslimane sa Pravoslavcima, Katolike sa Muslimanima, Crnogorce sa Albancima, Srbe se Bošnjacima.

 

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније