Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 09. 2013. 15:45   >>  15:45

UOČI OPŠTINSKIH IZBORA

DF: Ministri krenuli u kampanju

Sve što se moglo vidjeti i čuti tokom afere "Snimak" primjenjuje se u gradovima u kojim će uskoro biti održani izbori, od zloupotrebe državnih resursa do partijskog zapošljavanja, ocijenjeno je iz Nove srpske demokratije.

Portparol Nove i funkcioner Demokratskog fronta Jovan Vučurović, rekao je da su primjetili pojačane aktivnosti visokih funkcionera i ministara iz redova Demokratske partije socijalista u onim opštinama u kojima treba da budu održani lokalni izbori.

"Pošto očigledno nemaju nikakvih obaveza prema narodu, u Vladi koja je Crnu Goru uništila i uvela u bankrot, pojedini ministri su već preuzeli svoja partijska zaduženja u Mojkovcu, Cetinju i Petnjici", kazao je Vučurović agenciji MINA.

Pošto, smatra on, u Crnoj Gori zasad ne postoje institucije koje mogu stati na put malverzacijama DPS-a, oni slobodno koriste tu tragičnu činjenicu da se tužilaštvo, sudstvo i policija nalaze pod političkom kontrolom.

"Zato, sve ono što je javnost imala priliku da vidi i čuje u aferi "Snimak", primjenjuje se i u ova tri grada, od zloupotrebe državnih resursa do partijskog zapošljavanja. Ministri su, ustvari, prethodnica ostalih ekipa koje "agituju" za DPS, a čije su udarne igle tajna policija i razni sumnjivi likovi iz svijeta organizovanog kriminala", naveo je Vučurović.

U DPS-u se, kako je rekao, na kraju sve svodi na zloupotrebe. "To je partija kojoj je to stil i jedini način da politički preživi".

"Danas u Evropi nemate nijednu takvu političku organizaciju, koja na vlast opstaje prevarom i pritiscima. Međutim, potpuno sam siguran da opozicija sada ima mehanizme da iz ovih izbora izađe kao pobjednik i siguran sam da će narodna volja biti jača od kriminala i zloupotreba", saopštio je Vučurović.

On je ocijenio da analiza prethodnih izbora, parlamentarnih i predsjedničkih, pokazuje da DPS, i pored svih malverzacija, ne može da zaustavi pad svog rejtinga. "To će se pokazati i na ovim lokalnim izborima, koji će biti uvod u promjene na svim nivoima".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније