Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

TVCG [ Objavio: O.Z. ]

12. 12. 2019. 15:47 >> 17:43
19

POZIV POSLANICIMA

Mandić: Ništa lično, pitanje je srpskog naroda

Nakon potpisivanja Ugovora između Crne Gore i Svete stolice i Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa Islamske zajednice i Vlade Crne Gore, u DF-u očekuju da se ove dvije vjerske zajednice neće miješati u odnose među pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori, te da, kako je poručio jedan od lidera Andrija Mandić, neće učestvati u raspravi i neće glasati za predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Mandić je pojasnio da nije ništa lično, ali da je ovo pitanje srpskog naroda i da je pošteno da ostave pravoslavcima da sami riješe ovo pitanje.

"U ime DF-a sam lično pozvao političke predstavnike, one koji vjeruju. Dakle, ja ne pozivam ateiste koji su porijeklom muslimani, ili katolici, već samo one koji su vjerujući ljudi, da se ne miješaju u ovaj problem koji postoji, očigledno, među pravoslavnim vjernicima. To nije problem među pravoslavnim vjernicima, da budem precizan, već postoji problem među pravoslavnim vjernicima i onima koji ne vjeruju, ali se predstavljaju da su pravoslavni vjernici", kazao je Mandić.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније