Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

13. 12. 2019. 11:17 >> 11:15

DRLJEVIĆ NA ASPEN KONFERENCIJI

Države regiona da pokažu rezultate

Države koje pregovaraju sa Evropskom unijom treba da nastave sa konkretnim rezultatima u procesu, kako bi pokazale zemljama članicama da su spremne za narednu integracionu fazu, poručeno je tokom Aspen konferencije u Berlinu.

Aspen konferencija, u organizaciji istoimenog instituta, okupila je predstavnike država Balkanske šestorke, kao i njemačkog Ministarstva vanjskih poslova. Iz Vlade je saopšteno da je na konferenciji učestvovao i glavni pregovarač Aleksandar Drljević.

Učesnici su razmotrili teme koje se odnose na agendu proširenja EU na Zapadni Balkan, aktivnosti nove Evropske komisije, kao i na migracije iz država Zapadnog Balkana.

Drljević je upoznao prisutne sa aktivnostima u integracionom procesu.

"Nakon najave otvaranja i posljednjeg pregovaračkog poglavlja, Crnoj Gori predstoji intenziviranje aktivnosti na ispunjavanju mjerila u pregovaračkom procesu, uz očekivanje da će međunarodni partneri vrednovati postignute rezultate", dodao je glavni pregovarač.

Učesnici Konferencije su istakli spremnost Njemačke za dalju podršku integracionom procesu, uz ocjenu da je Crna Gora daleko odmakla u ispunjavanju obaveza, ali da je važno u narednom peridou osigurati veću posvecenost aktivnostima u okviru evropske agende.

"Istaknuta je i uloga parlamenata i njihov doprinos u pregovorima, jer je, kako je ocijenjeno, angažovanost cjelokupnog društva važna za napredak prema članstvu", saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније