Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 12. 2019. 16:49 >> 09:13
6

DF TVRDI

Režim naručio rezultate istraživanja CEDEM-a

Crnogorski režim naručio je rezultate istraživanja CEDEM-a da bi lažnim porastom podrške pravdao svoja nepočinstva, tvrdi portparol Nove srpske demokratije (NSD) i funkcioner DF-a, Marko Kovačević.

Podsjećamo, najnovije istraživanje CEDEM-a pokazalo je da Demokratsku partiju socijalista (DPS) podržava 37 odsto građana, na drugom mjestu su Demokrate sa podrškom od 15 odsto, dok je DF treći sa rejtingom od 13,2 odsto.

"Kao specijalci režima za prikazivanje trenutnog stanja, ma kakvo ono zaista bilo, normalnim i redovnim, Cedem se i ovoga puta javio sa istraživanjem koje treba da pokaže kako brojne afere u kojima su glavni akteri funkcioneri i finansijeri DPS-a djeluju blagotvorno na rejting te partije, njenog lidera i predsjednika Vlade", kazao je Kovačević.

On je kazao da "i sami napad koji žele da sprovedu na pravoslavlje u Crnoj Gori, treba da se prikaže kao nešto što nije od uticaja na rejting ovih činilaca".

Zato, dodaje, nije ni čudo što je promovisan navodni pad rejtinga DF-a i njegovih političara koji su otkrili veliki broj afera režima u prethodnih pola godine i koji su glavni politički protivnici donošenja Zakona o otimanju imovine SPC u Crnoj Gori.

"Primjetan jei pad povjerenja u SPC u odnosu na julsko istraživanje, što bi trebalo da navede na zaključak da spremnost Crkve da odbrani sebe i svoja prava od napasnika iz redova režima uzrokuje pad povjerenja u istu", kazao je Kovačević.

On ističe da je lako zaključiti da je ovo samo jedno od naručenih režimskih istraživanja, koje, kako je ocijenio, treba da "neutrališe loše efekte brojnih afera, progona lidera DF-a i bestijalnih napada na Crkvu i njene velikodostojnike".

"Ovim lažnim vijestima i rezultatima pokušava se otupiti oštrica otpora građana prema režimu i smanjiti broj ljudi koji treba da dođe na veliki Crkveno – narodni sabor u Nikšiću 21. decembra", kazao je portparol Nove srpske demokratije (NSD) i funkcioner DF-a.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније