Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

14. 12. 2019. 11:32 >> 11:45
59

POSJETA MARKOVIĆA

Papa 2020. dolazi u Crnu Goru

Papa Franjo potvrdio je dolazak u Crnu Goru naredne godine, saopšteno je nakon sastanka poglavara Rimokatoličke crkve sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem, koji je u posjeti Vatikanu. Papa i Marković posebno su istakli vrijednost skladnog međuetničkog i međuvjerskog suživota koji je karakteristika hiljadugodišnjeg crnogorskog identiteta.

 

Posjeta poglavara Katoličke crkve našoj zemlji imaće istorijski značaj, navedeno je na Tviteru Vlade Crne Gore.

Papa Franjo je pohvalio politike koje Crna Gora ostvaruje, a tiču se ekumenizma, kulture, ekologije i humanizacije u svim sferama društvenih odnosa.

Pred sastanak premijera je na trgu San Damaso dočekala švajcarska garda, koja štiti Papu. Nakon razgovora sa papom Franjom, premijer se sastao i sa državnim sekretarom kardinalom Pjetrom Parolinom. 

Marković je posjetio i istorijski arhiv Vatikana, a domaćin mu je bio direktor Johan Iks.

 

 

Пратите нас на

Коментари59

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније