Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

17. 12. 2019. 12:22   >>  12:22

MARKOVIĆ

Podrška EU izuzetno visoka u ovim okolnostima

Povjerenje crnogorskih građana u Evropsku uniju (EU) u ovim okolnostima je izuzetno visoko, i toliko podrške nema ni u jednoj državi članici Unije, kazao je premijer Duško Marković.

Marković je, komentarišući istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM), rekao da se trend pada povjerenja u EU bilježi zbog dešavanja u Uniji, Bregzita, migrantske krize i izazova koji se tiču odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Kinom.

Prema istraživanju CEDEM-a, koje je objavljeno u petak, 55 odsto građana podržava članstvo Crne Gore u EU, što je najmanji procenat podrške u istraživanjima javnog mnjenja.

Marković je, na sastanku sa nevladinim sektorom u Podgorici, rekao da je Crna Gora usvojila najveći broj evropskih vrijednosti i standarda i da evropska perspektiva ne može biti upitna ni sa aspekta raspoloženja građana.

„Nemojte to da dramatizuje, znam da neki kritičari to koriste kao dobar argument da Vlada ne radi ništa. Taj procenat je značajan, ne treba ga potcjenjivati i nije za brigu“, rekao je Marković.

On je dodao da će, čim se EU konsoliduje, evropska perspektiva biti jasnija, politika proširenja dobiće na novom sadržaju, jer je sada zastoj, a onda će građani drugačije reagovati na kratak rok.

Marković je naveo da nijesu sva istraživanja pokazala toliki pad podrške, odnosno da su izvještaji nekih drugih agencija značajno povoljniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније