Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 12. 2019. 14:35   >>  20:22 42

SLOBODA VJEROISPOVIJESTI

DF: Nećemo dozvoliti glasanje o zakonu

Poslanici Demokratskog fronta (DF) neće dozvoliti da se u Skupštini glasa o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti, kazao je u tokom skupštinskog zasijedanja poslanik tog političkog saveza Slaven Radunović.

"Garantujem vam da nećemo dovoliti da se u ovom domu glasa o tome, preko nas živih. Možete da nas pobijete, pohapsite, dovediti specijalne jedinice, o tome se neće glasati", kazao je Radunović.

On je ocijenio da je "Trenutak dramatičan" i dodao da "ne zna da li su DPS i ostale partije koje bi glasale za Predlog, svjesne u šta nas uvode".

"Da li ste svjesni da Crnu Goru uvodite u sukobe? Da li mislite, nakon što ste prevarom osvojili većinu u parlamentu, da možete sa jednim ili dva glasa više da se igrate sa tradicijom starom 800 godina? Zar mislite da će narod na pređe preko toga i da to dozvoli tako lako", pitao je Radunović i dodao "bratski vas pozivam, razmislite još jednom šta radite".

On je pozvao Demokrate da budu u parlamentu ako se bude glasalo o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Pozivamo ih da dođu u parlament, da nam pruže ruke, da nas bude više a sjutradan nek se vrate bojkotu ili da rade šta hoće. Samo da tog dana budu ovdje", kazao je Radunović.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović saopštio je kako je na dnevnom redu druga tačka.

"Razmijem vašu potrebu da govorite o tome i na ovaj način govorite i zato vas nijesam prekidao. O ovome ćemo razgovari kad to dođe na dnevni red i nadam se da ćemo svi tada imati odgovornost i posvećenost toj tački dnevnog reda, da je raspravimo na najbolji mogući način", rekao je Brajović.

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) su ocijenili da pominjanje svetaca u parlamentu biblijska misija ne propovijeda.

"Ti sveci nijesu leci kojima se maše po Crnoj Gori i propovijeda šovinizam. Sveci su izuzeci, svjetlo u crnogorskom društvu a svetac koga vi pominjete, jer izgleda da nemate poštovanje ni prema tome jer pominjati svece u Parlamentu, ipak nije ono što biblijska misao propovijeda. Kada se molite, molite se u klijeti svojoj, vratite se na stari i novi zavjet", kazala je Aleksandra Vuković poslanica DPS-a.

Podsjećamo, zbog najavljenog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti prdstavnici Demokratske Crne Gore napustili su skupštinski Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavsta sve dok ga vlast ne povuče.

Пратите нас на

Коментари42

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније