Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 12. 2019. 15:31   >>  15:31 4

PAVIĆEVIĆ OCIJENIO

DPS i formalno odustaje od evropskog puta

Moguće da je DPS i formalno odustao od evropskog plana za budućnost Crne Gore, kazao je predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević.

Pavićević je reagovao je na saopštenje Evropske unije o izostanku političkog dijaloga u Crnoj Gori.

"EU je nacrtala da je DPS odgovoran za izostanak posvećenog dijaloga i dogovora o reformi izbornog zakonodavstva. DPS nije formacija kompromisa. Štetu od toga će imati građani, institucije i ljudska prava. Zato je razvlašćivanje DPS-a stvar nužnosti ukoliko želimo da se integrišemo u Evropu. Eu neće svađalice već ljude dijaloga i kompromisa", rekao je Pavićević.

On dodaje da je u saopštenju EU jasno poručeno da vlast u državi koja pregovara o članstvu u EU ne smije da dozvoli političku krizu koju danas imamo, a koju je, kako je kazao, izazvao DPS.

"Nespremenost DPS-a za posvećeni dijalog i kompromis će za posljedicu imati produbljivanje institucionalne krize u našoj državi i osnaživanju daljih podjela. Moguće je da je DPS i formalno odustao od evropskog plana za budućnost Crne Gore", rekao je Pavićević.

Predsjendik Crnogorske je zaključio da je "poigravanje vjerskim objektima sa jedne i najava paljenja državnih institucija sa druge strane antievropska i politika koju niko u Crnoj Gori ne smije podržati".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније