Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 09. 2013. 14:24   >>  14:26

USVAJANJE ZAKONA

Drobnič: Korak naprijed

Šef delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič ocijenio je da je usvajanjem novih zakona iz oblasti pravosuđa Crna Gora napravila još jedan korak naprijed u pravcu otvaranja poglavlja 23. i 24.

Drobnič je Televiziji Crne Gore rekao da je sama izmjena Ustava bila veliko dostignuće i pokazatelj da na političkoj sceni postoji jedinstvo kada je riječ o važnim pitanjima za EU integracije i dodao da je usklađivanje zakona još jedan korak naprijed.

"Definitvno da možemo reći da je to još jedan korak dalje u pravcu otvaranja poglavlja 23. i 24", poručio je Drobnič.

Podsjetimo, Skupština Crne Gore usvojila je juče, većinom glasova ukupnog broja poslanika, set zakona iz oblasti pravosuđa i tužilaštva, koji su usklađeni sa Ustavom.

Na dajučerašnjoj sjednici usvojeni su prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o sudskom Savjetu, o sudovima, o ustavnom sudu Crne Gore i o Državnom tužilaštvu u koje su inkorporirani pojedini amandmani opozicionih partija.

Usvajanjem ovih zakona stvorene su pretpostavke da počne procedura izbora novog Vrhovnog državnog tužioca, Sudskog i Tužilačkog savjeta i sudija Ustavnog suda.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније