Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 09. 2013. 15:45 >> 15:46
1

VJERSKA PROSLAVA

Danilović: Nečasna odluka i počasni odbor

Poslanik Demokratskog fronta DF Goran Danilović nečasnom i sramnom je nazvao odluku Vlade da fromira Počasni odbor za obilježavanje 1700. godišnjice Milanskog edikta bez predstavnika opozicije.

Danilović na svom Fejsbuk profilu reagovao na odluku Vlade da Filip Vujanović bude izabran za predsjednika Počasnog odbora za obilježavanje 1700. godišnjice Milanskog edikta u okviru kojeg će se izvršiti osveštanje Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

"Vlada Mila Đukanovića izabrala je Filipa Vujanovića za predsjednika Počasnog odbora isto onako kako ga je "izabrala" i za "predsjednika" Crne Gore", napisao je Danilović na svom Facebook profilu.

Danilović kaže da je sramano što u Počasnom odboru za osveštanje Hristovog hrama ima mjesta za predstavnike pola Crne Gore, ali ne i za opoziciju.

"Ljudima koji su hulili i jurišali na crkvu, koji svako malo prijete Svetoj Trojici na vrhu Rumije, dovoljno je tako da ni crveni u licu stanu pred Hram i narod i kažu: evo nas u cijeloj svojoj veličini i sjaju svom. Ipak, i pored svega, ljepotu predstojećeg praznika niko i ništa ne može da pomuti. Bićemo svi pred Hristovim hramom i ostati u njemu i oko njega i nakon što minu blicevi fotoaparata i zujanje kamera. Biće narod uz svoju crkvu”, napisao je Danilović u Fejsbuku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније