Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

24. 12. 2019. 13:28   >>  15:11 31

MANDIĆ U SKUPŠTINI

Na poziv Amfilohija odustali od plana

Na poziv mitropolita Amfilohija, Demokratski front je odustao od namjere da u Skupštini onemogući glasanje o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, kazao je u Skupštini poslanik DF-a Andrija Mandić. Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je poručio da zakonom niko ne otima crkvenu imovinu.

“Možete da zahvalite mitropolitu Amfilohiju za ovo što smo mi danas ovakvi. Inače bi danas, ili u četvrtak, ispred ovog parlamenta bile desetine hiljada ljudi i ako se ne bi odustalo od ovog Zakona ovaj parlament bi gorio”, naveo je Mandić i dodao da je DF uvažio Amfilohijev zahtjev i odustao od takvih namjera.

“Mi iz DF-a smo bili spremni da stradamo za tu vjeru, dobili smo poziv i prihvatili poziv Amfilohija da odustanemo od onog što smo planirali. Htjeli smo u Skupštini da napravimo bugarsku skupštinu. To je ona skupština koja ne može da se održi, koja ne može da donesi odluke i imali smo snage za to”, poručio je Mandić.

On je pozvao poslanike da ne glasaju za zakon, u suprotnom, kako dodaje, navlače veliki grijeh na sebe.

“Sve što vam se desi u budućnosti možete vezati za ovo glasanje”, naveo je Mandić.

On je kazao i da za crkvu vrijedi poginuti i stradati i dodao da “frižider i pašteta nijesu najvažniji“.

“Da nije tako, mi smo naučili od naših predaka, da ako vrijedi za nešto stradati to je za svoj narod i krst časni i slobodu zlatnu”, naveo je Mandić.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je odgovorio da bratska molba i prokletstvo ne mogu da idu zajedno.

“Ovdje niko ne otima crkvenu imovinu, ne otima ništa, već usvajamo zakon čija će primjena ići u godinama pred nama”, poručio je Brajović.

Brajović je naveo i da želi da vrijednosne razlike u Crnoj Gori budu što manje u godinama pred nama.

Poslanik Goran Danilović poručio je da u četvrtak neće učestvovati u radu Skupštine i neće, kako je dodao, dolivati ulje na vatru.

Prethodno je parlamentarna većina glasala protiv predloga nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića da se iz predloženog dnevnog reda zasijedanja Skupštine Crne Gore ukloni tačka o raspravi o predlogu zakona o vjerskim slobodama, a taj tekst zakona povuče iz procedure.

 

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније