Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

25. 12. 2019. 06:40   >>  06:39

"NIKAD VEĆI IZNOS"

Budžet Mojkovca za iduću godinu 4.105.000 eura

Većinom glasova vladajuće DPS u Mojkovcu usvojen je Budžet opštine za narednu godinu u nikad većem iznosu od 4.105.000 eura. Od tog novca, i to je rekord, za investicije će se, kako je predviđeno, potrošiti 1.409.500 eura.

 

Protiv predloga odluke o budžetu glasali su, kako to obično biva, odbornici opozicije, ovog puta uz dva uzdržana glasa, ocjenjujući da je Budžet nerealno planiran, da je potrošački i "prosjački" zato što se mnogo toga očekuje od donacija.

Predsjednik opštine Ranko Mišnić, odbacujući takve tvrdnje, naglasio je da opštinska kasa nikad nije planirana na višem nivou, i to realno. On je Dnevnim novinama rekao da će za zarade zaposlenih biti utrošeno oko 850.000 eura, ističući da je to neophodno kako bi lokalna uprava uopšte mogla uspješno da radi.

“Ljudi moraju primati plate, a one su prilično skromne, i oko toga su nepotrebne bilo kakve rasprave. Mnogo je važnija činjenica da će najveći dio budžeta, koji je razvojni, biti utrošen na poboljšanje uslova života u Mojkovcu, podršku sportu, kulturi, poljoprivredi i svemu onom što je predviđeno našom strategijom razvoja. Vidimo Mojkovac kao razvijen planinski grad i ta vizija će u dogledno vrijeme biti ostvarena”, kazao je Mišnić.

Što se, dodao je on, tiče investicija planiranih budžetom, prioritet je dat izgradnji objekata za socijalno ugrožena lica i penzionere, vodosnabdijevanje na ruralnom i planinskom području, lokalnoj infrastrukturi i izradi projekata čija će realizacija doprinijeti razvoju opštine.

Ustupljeni prihodi će opštinsku kasu u narednoj godini, kako je planirano, popuniti sa 999.000 eura, lokalni prihodi će doprinijeti sa 831.000, dok se od donacija i transfera očekuje nešto više od dva miliona eura, uz učešće Egalizacionog fonda u iznosu od 1.350.000 eura.

Na sjednici, na kojoj se, inače, raspravljalo i odlučivalo o 18 tačaka dnevnog reda, usvojena je, pored ostalog, i odluka o ustanovljenju književne nagrade „Božo Bulatović”, koja će po pravilu biti uručivana svake druge godine.

ZA PETU BEBU 500 EURA

Na sjednici SO usvojena je i odluka o izmjeni odluke o pravima iz socijalne i dječje zaštite, vezano za jednokratnu naknadu za novorođeno dijete. Tako će opština ubuduće na babine za prvorođeno dijete ići sa poklonom od 150 eura, za drugo 200 e, treće 300, četvrto dijete 400 i peto i više sa 500 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније