Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

25. 12. 2019. 07:13   >>  07:12 5

SLOBODA VJEROISPOVJESTI

Jonica: Zakon podigao tenzije u čitavom društvu

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica ocijenila je da je Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti podigao tenzije kako na političkoj sceni, tako i u čitavom društvu.

 

Kako je istakla, ništa što se donosi na brzinu i bez prethodnog dogovora dijaloga, na koji se svi pozivaju, nije dobro.

Ona smatra da Vlada Crne Gore pred sobom ima dva puta.

“Prvi, ovaj kojim je krenula, da pokaže da ne želi dijalog, da ne poštuje religiju, pravo svojine, stečena prava, da ciljano produbljuje podjele u već podijeljenom društvu. Drugi, za koji još uvijek ima vremena, da Vlada pokaže zrelost, da sjednu za sto sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske i da ne odustaju od razgovora dok se ne dođe do obostrano prihvatljivog rješenja”, kazala je Jonica.

Ona je poručila Vladi da nije važno kada će imati zakon, nego kakav će zakon imati i kako će do tog zakonadoći.

“Onaj ko istinski voli Crnu Goru ima priliku da upravo ovim zakonom pokaže da želi pomirenu i složnu Crnu Goru. Na Vladi Crne Gore je da obezbijedi slogu. Zato im poručujem: ne žurite sa ovim zakonom, obustavite političke polemike, sjednite i uradite zakon zajedno sa onima na koje se on direktno odnosi, a u međuvremenu, ako već imate viška energije, bolje pričuvajte imovinu Crne Gore primjenom prije deceniju donijetog Zakona o državnoj imovini”, jasna je Jonica.

Ona je ukazala da se Vlada uvijek "sjeti" da zakon o slobodi vjeroispovijesti, u nekom obliku i nazivu, pokrene i predloži u predizbornoj godini, podsjetivši da je Nacrt tog zakona aktiviran 2015. godine (godinu dana pred parlamentarne izbore 2016), a novi predlog sada, tačno godinu dana pred redovne parlamentarne izbore 2020. godine.

“Sve dok se nije primakla izborna godina, Vladi nije smetalo što važeći zakon datira iz 1977. godine. Smiješno je ovih dana baš ovim povodom od ove vlade slušati izlive crnogorskog patriotizma i 'beskrajne brige' o državnoj imovini”, zaključila je Jonica.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније