Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

25. 12. 2019. 20:55   >>  22:29 4

DARMANOVIĆ

Proširenje se nastavlja, CG prva u EU

Šef diplomatije Srđan Darmanović očekuje da će se, nakon trenutnog zastoja, proces proširenja EU nastaviti normalnim tokom. Darmanović smatra da će Crna Gora logično biti prva naredna članica EU.

Darmanović je, u emisiji "Fokus" TVCG, kazao da 2019. nije bila dobra godina za proširenje. Kada je riječ o novom modelu pregovora, Darmanović vjeruje da će dijelom biti usvojeni prijedlozi Francuske.

"Vrlo je teško očekivati da će se nova metodologija moći primjeniti na Crnu Goru i Srbiju", smatra Darmanović.

Ministar navodi da i u EU važi mišljenje da se pravila ne mogu mijenjati kada utakmica počne.

"Vjerujem da će Crna Gora i Srbija nastaviti sa ovom metodologijom, a ako bude moguće neke možda povoljne novine iz francuskog predloge i drugih zemalja članica da se inkorporiraju u naš način pregovaranja, o tome ćemo još da vidimo", kazao je Darmanović.

Nada se da ćemo ka EU nastaviti da napredujemo, kao i prethodnih godina.

"Otvaranje poglavlja će biti za nama i fokusiraćemo se na zatvaranje", naveo je Darmanović.

Šef diplomatije kaže i da su površne priče da je Francuska zemlja antievropskog usmjerenja.

"Nema niko u EU ko se protivi politici proširenja, radi se samo o tome kojom brzinom i kojim tempom to države žele", rekao je Darmanović.

Na pitanje može li se očekivati ruski upliv i tokom narednih izbora u Crnoj Gori, Darmanović je kazao:

"Ne mogu vam reći da će to biti, ali bi bilo nerealno očekivati da ništa od toga ne bude. To je postala standardna upotreba hibridnih sredstava u različitim državama", zaključio je Darmanović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније