Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dnevne novine

28. 12. 2019. 07:44 >> 07:47
3

SKUPŠTINA

Usvojeni izborni zakoni, prošla i pomoć za MA

Skupština Crne Gore usvojila je sinoć set izbornih zakona koje je predložila vladajuća koalicija.

Usvojeni su izmjene zakona o finasiranju političkih subjekata u kampanji, biračkom spisku, teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i dopuni Krivičnog zakonika Crne Gore.

Za usvajanje ovih zakona glasala su 42 poslanika.

Poslanici opozicije nijesu prisustvovali današnjoj sjednici crnogorskog parlamenta.

Nije prošao Zakon o izboru poslanika i odbornika, jer je za njegovo usvajanje bila potrebna dvotrećinska podrška parlamenta.

Iz DPS-a su tražili da se poništi glasanje u načelu o tom zakonu, uz konstataciju da je zakon povučen iz procedure, što je prihvatio predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

Skupština je usvojila i Predlog budžeta za narednu godinu u iznosu od 2,57 milijardi eura.

Za predlog su glasala 42 poslanika vladajuće većine. Glasanju nijesu prisustvovali poslanici opozicije. Poslanici su usvojili i Zakon o ulaganju u konsolidaciju nacionalne avio-kompanije Montenegroairlines.

Usvojena je i Odluka o zaduživanju Crne Gore u narednoj godini, kao i finansijski planovi sa planovima rada regulatornih agencija za 2020. godinu.

Poslanici su usvojili Zakon o izboru, upotrebi i isticanju nacionalnih simbola, kao i izmjene Zakona o javnom redu i miru.

Za viceguvernerku Centralne banke izabrana je Zorica Kalezić, za predsjednika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka izabran je Sreten Radonjić, a za članove Muhamed Đokaj i Bojan Rabrenović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније