Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

28. 12. 2019. 13:22 >> 18:33
79

DF

Traže referendum o Zakonu, planiraju i proteste

Poslanici DF-a pozvali su predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da ne potpiše Zakon o slobodi vjeroispovijesti, već da ga vrati Skupštini na doradu. Jedan od prijedloga DF-a je i raspisivanje referenduma o ovom pitanju. Ostatak opozicije pozivaju na organizovanje protesta.

Na konferenciji za medije jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je ponovio da je Zakon usmjeren protiv SPC, ali i protiv građana, protiv, kako navodi, svake pravoslavne porodice u Crnoj Gori.

Mandić navodi da će na osnovu tog Zakona biti moguće oduzimati imovinu SPC u Crnoj Gori.

Sagledali su, kaže, okolnosti i odlučili da upute poruku građanima.

“Ovo što je izglasano u Skupštini dok ga ne proglasi predsjednik Crne Gore ne može se primjenjivati. Mi pozivamo predsjednika da ukazom ne proglasi zakon, već da ga vrati u Skupštinu kako bi ga doradili”, naveo je Mandić.

Kaže i da je na DF-u da izvrši snažan pritisak na vlast. Ipak ostatak opozicije pozivaju na organizovanje protesta.

"Za organizaciju izlaska na ulice zadužena je SPC kao i mi koji se zalažemo za promjenu zakona”, naveo je Mandić.

Poslanik DF-a Milan Knežević je naveo da im je mimo zakona i Ustava, bez skidanja imuniteta, sinoć određeno zadržavanje.

“DF će svim onim ljudima koji su postradali u ovoj "kristalnoj noći" izaći u susret”, naveo je Knežević.

Poručio je i da očekuju odgovor opozicije, kako bi zajedno izvršili pritisak, sa ciljem da Zakon bude povučen.

Knežević je predsjednika države Mila Đukanovića nazvao izdajnikom i pozvao mitropolita Amfilohija da ga prokune.  Knežević je kazao i da ima informaciju da će Đukanović na Badnji dan 6. januara nalagati badnjak ispred Cetinjskog manastira.

"Ako se to desi, poslije svega što je uradio, smatram da bi mu to trebalo zabraniti i da bi ga trebalo prokleti, ako odbije da ne potpiše ovaj zakon", zaključio je Knežević.

 

Пратите нас на

Коментари79

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније