Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.P. ]

29. 12. 2019. 15:31 >> 15:31
14

CRNOGORSKA PARTIJA

Traže ostavke članova CG Nacionalnog savjeta u Srbiji

Crnogorska partija u Srbiji zahtijeva hitne ostavke svih članova Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji zbog otvorene anti-crnogorske agitacije i propagande.

Povodom nedavnog saopštenja Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji u kojem se "najoštrije osuđuje brutalno, anti-civilizacijsko i varvarsko djelovanje režima u Podgorici, a koje je usmjereno prema kleru, vjernicima i imovini Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori", pozivamo sve članove ovog marionetskog savjeta - da se smjesta povuku sa funkcija, saopšteno je iz Crnogorske partije.

"Takođe, Crnogorska partija poziva vlasti u Crnoj Gori da uzmu ka znanju otvoreno i neskriveno anti-crnogorsko djelovanje Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji i da spuste odnose sa aktuelnim članovima ovog savjeta na minimum, sve dok se on ne rekonstituiše na zdravim osnovama, tako da odslikava interese crnogorskog naroda u Srbiji - a ne Srpske Radikalne Stranke i SPC", poručuju iz te partije.

U trenutku kada se, kako poručuju iz Crnogorske, napada crnogorska ambasada u Beogradu, zastava Crne Gore, identitet Crnogoraca i njihova ljudska prava u Srbiji i to sve zbog usvajanja modernog i evropskog Zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori, Nacionalni savjet se stavlja na stranu bezakonja, nasilja i pokušaja rušenja demokratski izabrane vlasti u Crnoj Gori.

"Ovo je nezabilježeni skandal i konačni dokaz da je Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji marioneta u rukama većih interesa sračunatih na identitetsku okupaciju Crne Gore i postepeno utopljavanje Crnogoraca u koncept jedan narod, jedna vjera i jedan jezik – sve po radikalskim instrukcijama iz Beograda", ocjenjuju u Crnogorskoj.

Savjet je u saopštenju, podsjećaju iz ove partije, poručio Srpskoj pravoslavnoj crkvi da je uz nju (crkvu), "da ćemo uz nju vazda biti, kako su to bili i naši hrabri preci i kako će to biti i naši mili potomci". Marionetski sastav Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji na taj način je jasno objavio svoju pravu agendu – zaštitu velikosrpskih interesa i klerikalnih interesa Beogradske patrijaršije u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.

"Crnogorska partija u Srbiji podržava NATO članstvo Crne Gore kao garant mira, podržava članstvo Crne Gore u EU, podržava Crnu Goru kao građansku državu, podržava ravnopravne odnose između Crne Gore i Srbije gdje je svaka strana autonomna u odnosu na svoje susjede i podržava novi Zakon o slobodi vjeroispovesti", poručuju iz te partije.

Crnogorska partija osuđuje "nacionalističke ispade srbijanskih političara usmjerenih na destabilizaciju političke situacije u Crnoj Gori, osuđuje režirane huliganske proteste protiv Crne Gore u Beogradu i pokušaje paljenja zastave Crne Gore u Knez Mihailovoj ulici, kao i poltronsko služenje šešeljevskim idejama članova Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније