Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 09. 2013. 13:28 >> 13:29
1

OPŠTINA TUZI

SNP: Za referendum nema zakonskih uslova

Socijalistička narodna partija Crne Gore ostaje dosljedna u stavu da punopravna opština Tuzi treba da se formira kao i sve druge opštine u Crnoj Gori, utoliko prije što za održavanje konsultativnog referenduma ne postoje neophodni uslovi, prije svega zakonski, kojima se predviđa takav vid izjašnjavanja građana, navodi se u saopštenju te partije.

„Stoga, sve dosadašnje aktivnosti  u cilju pripremanja  i održavanja  referenduma,  SNP smatra neozbiljnim. Slično je i sa najnovijim  pokušajem formiranja još jedne Komisije za izradu elaborata  o ekonomskoj opravdanosti  formiranja punopravne  opštine Tuzi“, navodi odbornik SNP-a u Skupštini gradske opštine Tuzi Željko Milić, koji podsjeća da predstavnici te partije nisu pristali  da učestvuju u radu ni  prethodne komisije.

„Ta komisija je završila rad  raskidanjem ugovora  sa firmom koja je uradila  traženi elaborat, iako su svjesni da moraju  uplatiti  sredstava  predviđena potpisanim ugovorom sa pomenutom firmom“.

Milić saopštava da neće učestvovati ni u radu novoformirane komisije za izradu elaborata, iako u javnosti, kako kaže, u sastavu  pomenute komisije  figurira  i njegovo ime. Navodi i da nije učestvovao u radu posljednje sjednice Skupštine GO Tuzi na kojoj je formirana ta Komisija.

Mjesni odbor SNP ne želi da učestvuje u još jednoj igri aktuelne vlasti u gradske opštine Tuzi, odnosno u radu novoformirane Komisije , koja je sastavljena od predstavnika  svih stranaka  koje participraju u radu Skupštine GO Tuzi, navodi Milić u saopštenju.

„Umjesto da se bave svojom odgovornošću  koja proizilazi iz potpisanog sporazuma sa najvišim predstavnicima  DPS-a, o održavanju referenduma do kraja septembra, a kojeg nema i da odgovaraju pred građanima na teritoriji GO Tuzi, oni formiraju još jednu komisiju i naravno  hoće da dobiju na vremenu  zajedno sa DPS -om. Znaju oni koliko im vjeruju građani Malesije, posebno poslije  potpisanog sporazuma krajem januara ove godine, i zato oni koji su dobili njihove glasove i ne pominju  održavanje referenduma“.

Lokalni  izbori  su blizu  i sigurno je da će svi potpisnici tog sporazuma dobiti adekvatan odgovor od birača na teritoriji Tuzi, zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније