Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.P. ]

30. 12. 2019. 20:41 >> 20:40
7

ZBOG USVAJANJA ZAKONA

SNP poziva Markovića da podnese ostavku

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozvala je Duška Markovića da podnese ostavku na mjesto predsjednika Vlade, kako se navodi u saopštenju, naše države.

"Poslednje prijetnje, koje upućuje na adresu našeg Mitropolita predstavljaju krunu DPS-ovskog primitivizma. Umjesto prijetnji koje upućuje na pogrešnu adresu, Dušku Markoviću bi bilo bolje da upozori sinove svojih partijskih kolega iz Bijelog Polja da se manu opasnih izjava u kojma žele da gaze sve što je pravoslavno", saopštili su iz te partije.

Iz SNP-a poručuju "da je vrijeme gaženja prošlo i da je očigledno da Duško i družina nijesu navikli na mir, na dostojanstvo i poziv na pomirenje. Usvojeni zakon, koji diskriminiše pravoslavno stanovništvo u našoj državi bio je dovoljan signal da Duško spakuje svoje premijerske kofere."

Uniženo je, kažu, ime crnogorsko, a providne floskule o nekakvim velikosrpskim ili drugim idejama više ne piju vodu.

Ne pamti se u svijetu, dodaje se između ostalog u saopštenju, da je neko od svoje Vlade i predsjednika države dobio goru čestitku za Novu godinu i Božić, poruku u vidu podjela, diskriminacije, sukoba, mržnje, prijetnji velikodostojnicima, nezapamćenog potcjenjivanja intelekta svojih građana, uz odsustvo elementarnog osjećaja pristojnosti i poštovanja prema kanonskoj crkvi i mitropolitu.

"SNP neće dozvoliti da nam Duško, pa makar i preko mitropolita i vladika, prijeti na pravdi Boga i pokazuje i mjeri navodnu hrabrost. Mi nastavljamo, sa građanima Crne Gore, u miru i dostojanstveno da branimo svoje svetinje. I danas smo bili u svim gradovima i sjutra ćemo", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније