Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

03. 01. 2020. 12:00 >> 12:31
14

REAGOVANJE DPS-A

"Delije" iz DF-a s komšijama udarile na sopstvenu kuću

Demokratska partija socijalista sa posebnom pažnjom očekuje reakciju zvaničnih organa Republike Srbije na najgrublje kršenje Bečke konvencije, sinoćnim pokušajem paljenja crnogorske zastave ispred ambasade Crne Gore u Beogradu.

“Nakon sinoćnjeg, još jednog kukavičkog napada na Ambasadu Crne Gore u Knez Mihajlovoj ulici, čini se da u Beogradu definitivno više nema delija. Zato su im u pomoć pritekle "delije" iz Crne Gore, poslanički dvojac Knežević - Đukanović, da "junački" predvode napad na ambasadu u namjeri da zapale zastavu sopstvene države, pošto im nije pošlo za rukom da zapale svoju Skupštinu u Podgorici”, navodi se u reagovanju DPS-a.

Iz te partije dodaju da su Milan Knežević i Milutin Đukanović, kad im već nije uspjelo da iznutra sruše Crnu Goru, odlučili da na sopstvenu kuću udare zajedno s prvim komšijama.

“A kolike su svi skupa "delije", i njihovi navijači i naši zvizdači, najbolje govori činjenica da su se dugo, "hrabro" i kolektivno obračunavali sa crnogorskom zastavom - pirotehnikom. Ovaj svojevrsni pir je zapravo njihova tehnika - udarati mučki i nedostojanstveno, na državne simbole Crne Gore, zastavu na ambasadi, vrijeđajući predsjednika, kako često vole da kažu bratske države, oči u oči", navodi se u saopštenju.

Međutim, za DPS, kako su kazali, ovo nije nikakav presedan kada znaju o kome je riječ.

“O našim i njihovim "delijama" čija zajednička ideologija glasi: kad ih već ne možemo pobijediti u Podgorici, makar ćemo im zapaliti zastavu u Srbiji. I zato su istrčali na ulicu u najjačem sastavu, sve "delije" i još dvojica, ali je crnogorska zastava opet odoljela. I Bog kojeg ovih dana zovu u pomoć, zloupotrebljavajući vjerska osjećanja ljudi u političke svrhe, digao je izgleda ruke od njih”, kazali su iz DPS-a I dodali:

“Ostaje gorak ukus zbog činjenice da su jake policijske snage "obezbjeđivale" pir "delija" umjesto da štite DKP druge države. Zato sa posebnom pažnjom očekujemo reakciju zvaničnih organa Republike Srbije na najgrublje kršenje Bečke konvencije.”

Većina partija u Crnoj Gori osudila je napad na Ambasadu Crne Gore u Beogradu i pokušaj paljenja državne zastave. Takođe istakli su da su začuđeni što državni organi Srbije nijesu adekvatno reagovali.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније