Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

03. 01. 2020. 13:40 >> 14:08
4

LEKIĆ PORUČIO

"Perović glas razuma"

Izjava direktora Bogoslovije Gojka Perovića da je primjernije da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić umjesto božićne posjete Crnoj Gori to učini nekom drugom prilikom u formi i sadržini državnika – predstavlja glas razuma u nastaloj, "planski izrežiranoj atmosferi visokih tenzija", poručio je lider DEMOS-a Miodrag Lekić.

"To je ujedno i čas pseudo sekularnim državnicima Vučiću, Đukanoviću da ne ulaze i manipulišu crkvenim pitanja, na što ih obavezuju i Ustavi obje države", navodi Lekić u izjavi za medija.

On ističe da je izjava sveštenika Perovića dostojanstvena i ujedno poruka građanima Crne Gore da ne traže nikave pomoći sa strane, i da Crna Gora treba, i to mirnim putem, do kraja ofira akciju sa političkim ciljevima Mila Đukanovića koju je, kažu iz Demosa, započeo na Kongresu svoje stranke.

"Naime, Đukanović je, u svojoj novoj ideološko- crkvenoj fazi, umjesto javnog dijaloga sa crkvom, uspio uz pomoć sekularnog sveštenstva u Skupštini da se izglasa zakon o crkvenoj materiji koji je proizveo haos u zemlji, sada već i napetosti u regionu. Ako u državnim institucijama ima autonomnih i odgovornih pojedinaca, koji nisu pod kontrolom Đukanovića, za očekivati je da započnu dijalog, možda baš sa sveštenikom Gojkom Perovićem, i slično njemu doprinesu smirivanju planirani uzavrele situacije u zemlji", zaključio je Lekić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније