Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: R.B. ]

05. 01. 2020. 13:07 >> 13:06
9

RADNIČKA PARTIJA

Zalagaće se za jedinstvenu opozicionu listu

Radnička partija zalagaće se sa jedinstvenu opozicionu listu na sljedećim izborima, kazao je predsjednik te stranke Maksim Vučinić i dodao da opozicija mora da bude svjesna važnosti jedinstvenog djelovanja.

Vučinić je kazao da je za svaku partiju samostalan nastup na izborima uvijek izazov.

„Jednostavno ne možemo sebi da dozvolimo taj luksuz da u ovakvim momentima za našu državu i narod biramo samostalni nastup i samopromociju. Crna Gora se nalazi u takvom trenutku da nijedna opoziciona partija ne smije da razmišlja o nekom samostalnom i sebičnom nastupu“, rekao je Vučinić agenciji MINA.

On je istakao da svaka opoziciona politička partija u Crnoj Gori mora da bude svjesna važnosti jedinstvenog djelovanja.

Prema riječima Vučinića, Radnička partija zalagaće se sa jedinstvenu opozicionu listu.

„Ukoliko to ne bude moguće, Radnička partija se već nalazi u jednom predizbornom opozicionom savezu i nastojaće da i dalje razvija taj savez“, naveo je Vučinić i dodao da je pred njima izborna godina u kojoj će biti dosta rada i u kojoj će se iskristalisati snage u Radničkoj partiji.

Iz Radničke partije ranije je poručeno da su protesti sigurna opcija djelovanja sve do svrgavanja režima.

Komentarišući te navode, Vučinić je poručio da će Radnička partija podržati svaku ozbiljnu antirežimsku akciju, sa jasnim ciljem i rukovodstvom koje je na nivou zadatka.

On je kazao da Radnička partija za sada ima dva jaka opštinska odbora (OO), u Podgorici i Nikšiću, kao i inicijalne OO u gradovima na primorju i sjeveru.

„Radnička partija u narednom periodu radiće na razvijanju tih odbora i njihovom dovođenju na ozbiljan politički nivo“, naveo je Vučinić.

Kako je kazao, u fokusu programske politike Radničke partije je slobodan i zadovoljan radnik, što je i njihov osnovni politički cilj, kao i efikasna državna uprava.

„Pored toga, Radnička partija zalagaće se za industrijalizaciju i reindustrijalizaciju fabrika naslijeđenih iz doba socijalizma. Jedan od osnovnih ciljeva je i podrška omladini za unaprjeđenje njihovog položaja, kako u društvenom i političkom životu, tako i na univerzitetima i u srednjim školama“, naveo je Vučinić.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније