Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

05. 01. 2020. 16:22 >> 16:20
7

OO DPS TUZI

Građani da ne nasijedaju na obmane političara i sveštenika

Povodom pritiska i manipulacije koje dolaze sa raznih adresa, želimo da se obratimo građanima opštine Tuzi i da im sugerišemo da ne nasijedaju na obmane od strane političkih organizacija i ekstremnih sveštenika, a sve navodno u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, naglasili su iz OO DPS Tuzi.

"Naime, posljednja dešavanja u Crnoj Gori otkrila su razne političke manipulante i “lovce u mutnom” a posebno one koji sebe nazivaju Demokratama. Iako su se do sada, predstavljali kao stranka građanske orijentacije, danas su u istom kolu sa DF i SNP, koji Crnu Goru smatraju rezervnom državom. Dakle, Demokrate su danas u istom društvu sa DF, i takmiče se ko će biti veći nacionalista, ko će jače i više, protiv Crne Gore i njenog multietničkog sklada”, navode oni.

Naime, u Malesiji se, kako naglašavaju, oskudijevalo o mnogo čemu ali nikada o čojstvu i poštenju.

“Živjelo se pod teretom nemaštine i siromaštva, ali uvijek dostojanstveno i ponosito. Nama je dobro poznato da pojedinim centrima ne odgovara ovakva Crna Gora, i oni čine sve da je razbijaju, ili kako reče poslanik DF sa skupštinske govornice – da zapale Skupštinu Crne Gore. Zato pozivamo građane opštine Tuzi, da ne nasijedaju na svakakve provokacije DF i Demokratske Crne Gore, jer se oni ni dan danas ne mire sa činjenicom da je Crna Gora suverena i samostalna država, članica NATO saveza i iskreni prijatelj sa svojim susjedima. Njima ne odgovara ni činjenica da su njeni manjinski narodi lojalni i privrženi Crnoj Gori i smatraju je njihovom zajedničkom kućom”, naglašavaju iz OO DPS Tuzi.

Mojkovčani ne podržavaju aktivnosti sveštenika SPC

Povodom nekih aktivnosti koje preduzimaju određene političke grupacije i sveštenici SPC, a koje nijesu zaobišle ni Mojkovac, želimo da saopštimo da građani Mojkovca, većinskog Mojkovca, apsolutno ne podržavaju, odnosno osuđuju ove i ovakve aktivnosti, saopštili su iz OO DPS Mojkovac.

"Smatramo da se ovakvim činjenjem direktno podriva suverenitet Crne Gore, njena nezavisnost i njen ukupni identitet. Razumije se, nikome ne sporimo pravo da iznosi svoje stavove, ali to se mora činiti na primjeren način, ne ugrožavajući svakodnevne aktivnosti, intime i slobode svojih sugrađana. Crna Gora je multietnička država i svi mi, šta god da preduzimamo, moramo, prije svega, imati u vidu ovu činjenicu", navode oni.

Takođe, kako dodaju, u ovim danima kad se obilježava godišnjica od slavne Mojkovačke bitke, smatraju da moraju uticati na sve sugrađane da se manu ćorava posla, da se okrenu svojoj Državi, svojoj Crnoj Gori i da ne pokušavaju raspaliti vatru mržnje tamo gdje joj nema mjesta.

Pokušavaju srušiti vlast i destabilizovati Crnu Goru

Politički zadatak koji je dao poslanički vojvoda Andrija Mandić da se, navodnom brigom o crkvi i vjerskim svetinjama, zapravo pokušava srušiti aktuelna vlast i destabilizovati Crna Gora, zbrda-zdola je organizovan i u Kolašinu u kojem do subote veče nije bilo ni molebana, ni litija, niti šetnji, kazali su iz Opštinskog odbora DPS-a Kolašin.

"Crkvenu opštinu Kolašin su postavili kao neuspjelu masku da se navodnom brigom za svetinje prikriju pokušaji političke destabilizacije Crne Gore, a bio je prisutan neveliki broj aktivista DF-a i Demokrata. Nakon što nijesu uspjeli da privuku građane Kolašina, aktivisti DF-a su imali jedino poraženo zadovoljstvo da ih je bilo više od aktivista Demokrata. Ogoljenom i štetnom politikanstvu građani Kolašina nijesu pružili ruku, niti dali podršku. Crkvene svetinje niti ko napada, niti ugrožava, političke manipulacije su pročitane bez obzira na orkestriranu kampanju koja se vodi „nemiješanjem“ u unutrašnje stvari Crne Gore", navodi se u saopštenju kolašinskog DPS-a.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније