Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

09. 01. 2020. 09:12   >>  09:11 9

CRNOGORSKA PARTIJA

Koji je interes da Dačić zaoštrava odnose?

Crnogorska partija pitala je srpskog šefa diplomatije Ivicu Dačića da li je njegov politički stav da Srbijom vladaju agenture crnogorskih službi otvoreni politički atak na predsjednika i premijera Srbije.

 

"Crnogorska partija pozdravlja odluku ministra Dačića da povuče svoj neustavni prijedlog o oduzimanju državljanstva etničkim Crnogorcima koji nijesu po njegovoj volji. Nažalost, primjećujemo da je ministar Dačić ovu svoju opasnu ideju zamijenio podjednako opasnim tezama kojima sugeriše da Srbijom vladaju agenture crnogorskih službi. Crnogorska partija ga pita da li je ovaj novi politički stav o agenturi ustvari otvoreni politički atak na Predsjednika i Premijera Srbije koji imaju izvršna ovlašćenja da vladaju Srbijom? Da li je ovaj ispad ministra Dačića uslijedio zato što su i Predsjednik i Premijer Srbije pokazali svojim primjerom da ne žele da rasplamsavaju politički sukob sa susjedima? Da li ih ministar Dačić optužuje da ne kontrolišu situaciju u zemlji ili da ne vrše svoju ustavnu ulogu", pitaju iz Crnogorske partije.

Iz ove stranke su upitali i kakav je politički interes Dačića da nastavlja da zaoštrava odnose između srpskog i crnogorskog naroda, te kakav je njegov poslovni interes da šalje prikrivene prijetnje privrednicima, kulturnim pregaocima i običnim građanima Srbije koji potpisuju peticije u kojima izražavaju svoje mišljenje o aktuelnim temama.

"Da li ministar Dačić smatra da su i većina od 62 države članice Venecijanske Komisije i njihovi predstavnici u tom tijelu - agentura, samo zato što ne dijele njegov stav o novom Zakonu o slobodi vjeroispovesti u susjednoj državi? Ministru Dačiću su po svemu sudeći prihvatljivi samo oni Crnogorci koji podržavaju nacionalističku politiku Slobodana Miloševića, pošto nije odmakao od politike svog političkog mentora i spiritus movensa SPS-a, partije poznate po svojoj 'miroljubivoj' politici koja je rasplamsala bratoubilačke ratove u SFRJ i dovela do bombardovanja Republike Srbije i Republike Crne Gore 1999. godine", saopštila je Crnogorska partija.

Najnovije teze Dačića su, smatraju oni. vrlo opasne "jer istovremeno crtaju metu na leđima svih građana Srbije crnogorskog porijekla".

"Svaki građanin Srbije ima Ustavom zagarantovanu slobodu da misli svojom glavom. Koristeći to pravo, ponavljamo već iskazano mišljenje da je najbolje da ministar Ivica Dačić podnese ostavku", kazali su iz CP. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније