Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

09. 01. 2020. 12:20   >>  12:20 5

RUTE SAOPŠTIO

Holandija se ne protivi proširenju EU

Holandija se ne protivi politici proširenja Evropske unije, kazao je premijer te države, Mark Rute, dodajući da države moraju biti spremne, kao što je bila Crna Gora, da bi otpočele pregovore.

Prema njegovim riječima, Holandija nema ništa protiv EU proširenja.

"Ali se moramo držati pravila i postarati se da sve bude strogo i pošteno. To je naša pozicija", rekao je Rute agenciji MINA.

Komentarišući to što Albanija i Sjeverna Makedonija nisu otpočele pregovore, kazao je da Albanija nije spremna.

"Albanija trenutno nije spremna za otpočinjanje pregovora sa Briselom a Sjeverna Makedonija je blizu tog cilja", smatra Rute.

On je dodao da pojedini nisu željeli da proces pregovaranja Sjeverne Makedonije i Albanije sa Briselom bude razdvojen.

"Neki drugi to ne žele i zato smo na posljednjem Evropskom savjetu odlučili da ne napredujemo po pitanju otvaranja pregovora sa ovim državama", kazao je Rute.

Upitan da li je 2025. godina realan rok za ulazak neke od država Zapadnog Balkana u EU, Rute je odgovorio da pristupanje EU do određenog datuma nije cilj sam po sebi.

"Ne znam. To nije cilj sam po sebi. Nemamo ništa protiv EU proširenja, ali se moramo postarati da se držimo pravila i da sve mora biti strogo i pošteno. To je oduvijek naša pozicija", zaključio je Rute.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније