Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

12. 01. 2020. 21:45 >> 21:53
40

VUČIĆ

Neću tenkovima na Crnu Goru, hoću dogovore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da hoće da razgovara i pravi dogovore sa zvaničnicima Crne Gore povodom Zakona o slobodi vjeroispovesti, ali "ne na uštrb" srpskog naroda u toj zemlji.

"Tenkovima na Crnu Goru neću, hoću da razgovaram sa ljudima u Crnoj Gori i pravim dogovore ali ne na uštrb srpskog naroda. Mislim da je to racionalno, odgovorno promišljanje", kazao je Vučić gostujući na televiziji Pink.

Ocijenio je da vlasti u Podgorici neće promijeniti odluku o usvajanju tog zakona.

"Odluka je donijeta i mislim da je neće promijeniti. Volio bih da dođe do promjene, ali ne vjerujem da će se to dogoditi", kazao je predsjednik Srbije.

Vučić je ocijenio da je usvajanje tog zakona probudilo srpski narod ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji i Republici Srpskoj jer kako je naveo, "osjećaju nepravdu i da sve što je drugima dozvoljeno, Srbima nije".

On je na pitanje o odnosu njega i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića rekao da je u interesu da se posao radi za dobrobit svih.

"Uradili smo Srpsku kuću koju niko nije htio u Crnoj Gori, izdvojili smo novac za srpske institucije, ne ugrožavajući suverenitet Crne Gore. Ja nikada nijesam bio u zvaničnoj posjeti toj zemlji. Razgovarao sam sa Đukanovićem u Tirani i iznio sam svoj stav, on je rekao svoj. Žao mi je što se vladajuća partija u Crnoj Gori naljutila i to se vidi iz njihovog saopštenja. Spreman sam uvijek da razgovaram sa Đukanovićem, ali mi moramo da brinemo o 28,73 odsto Srba u Crnoj Gori. Uvijek kažem ako imate neki racionalan odgovor ponudite ga, a ako ne onda ga pronađite u budućnosti. Ponosan sam na srpski narod u Crnoj Gori koji drži podignuto glavu", istakao je Vučić.

On je upitao i međunarodnu zajednicu po kojoj logici Albanci u Makedoniji imaju veća prava od Srba u Crnoj Gori.

"Ako ima međunarodna zajednica neki racionalan odgovor, neka mi ga ponudi ako ga nema, moraće da mi ga ponudi",  dodao je on.

 

Пратите нас на

Коментари40

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније