Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

12. 01. 2020. 23:16 >> 23:14
8

DOŠAO IZ CRNE GORE

Pripadnik GRU na protestu u Gračanici

Na protestu Srba u Gračanici 9. januara, koji je bio organizovan u znak protivljenja usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, bila su prisutna tri državljanina Ruske Federacije od kojih je jedan pripadnik ruske vojne službe GRU, javila je Radio-televizija Kosova (RTK).

Prema prištinskim medijima pripadnik ruske tajne službe GRU, ilegalno je ušao na Kosovo iz Crne Gore i posjeduje falsifikovani dokument kao službenik UNMIK-a, koji mu daje diplomatski imunitet.

Druge dvije osobe borave na Kosovu od decembra, navode mediji pozivajući se na izvore iz kosovskih bezbjednosnih institucija.

Kako navode, ova osoba se 8. i 9. januara, u manastiru Gračanica, zajedno sa još dvojicom Rusa i prevodiocem Srbinom, sastala sa srpskim sveštenstvom.

Kosovski mediji navode da oni planiraju i takozvanu kampanju za "zaštitu pravoslavnog stuba u Prizrenu i povećanje aktivnosti" u tom gradu.

Kretanje pripadnika GRU, kako navode, praćeno je u Crnoj Gori, a institucije bezbjednosti na Kosovu imaju informacije o njegovom kretanju i aktivnostima na Kosovu, javljaju prištinski mediji.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније