Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

15. 01. 2020. 06:39 >> 06:39
36

DANILOVIĆ SMATRA

DF i Demokrate da sjednu za isti sto

Ujedinjena Crna Gora (UCG) je među prvima saopštila da moramo pokušati sa objedinjavanjem političke snage u opoziciji, makar među onima koji dijele iste ili slične vrijednosti, kazao je poslanik te stranke Goran Danilović.

 

Opozicija, kako ističe, mora pripremiti vlastite politike za zajedništvo koje se očekuje i svi bez izuzetka moraju za isti sto, ukoliko ne planiraju da budu uz DPS.

"Moramo preći preko razmirica i saopštiti odlučan i jasan stav da idemo rame uz rame u odlučujuću borbu za s lobodu Crne Gore. Prvi koraci su najteži i zato ih treba uraditi tiho. Mi smo tu, bez ucjenjivačkih namjera, samo tražimo jasnu zajedničku politiku. Trenutak je da za isti sto sjednu Demokrate i Demokratski front, a potom i svi drugi koji neće nikada priskakati u pomoć Demokratskoj partiji socijalista (DPS). A ako, iz nekog razloga, svi ne možemo zajedno, ako je omraza veća čak i od ideje koju branimo, onda makar politički korektno i ljudski treba to da objavimo građanima i saopštimo kako je pametnije da idemo, ne napadajući se, jedni pored drugih, ali prema istom cilju", poručio je Danilović.

Za početak, kako je dodao, treba zajednički pružiti "otpor pozivima da se vratimo u odbore Skupštine i nešto kao dogovaramo sa DPS-om".

"To je bila i ostaje promašena politika. Moramo sve staviti na sto i to brzo: šta je danas sa tehničkom vladom, hoćemo li u bojkot izbora i institucija ili pod kojim uslovima idemo na izbore? Razjedinjeni smo lak plijen, a, makar i tehnički, ujedinjeni smo na vratima prvog velikog uspjeha. Nema više vremena za kalkulisanje i iščekivanje. Vrijeme za odluke je davno prošlo, ali narod i greške političkih protivnika otvaraju nam još jednu šansu. Prokockamo li je, prokockaćemo i politike i pos lednju narodnu nadu, a to nam nikada neće biti oprošteno", zaključio je Danilović.

 

 

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније