Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

16. 01. 2020. 10:11 >> 10:26

HLOBEN PORUČIO

Slovačka spremna za unapređenje saradnje

Slovačka je spremna da definisanjem i sprovođenjem kvalitetnih zajedničkih projekata, unaprijedi bilateralnu saradnju sa Crno Gorom, kazao je odlazeći ambasador Slovačke Roman Hloben. Njega je u opšroštajnu posjetu primio ministar odbrane Predrag Bošković.

Bošković se zahvalio Hlobenu na predanom radu i unapređenju saradnje Crne Gore i Slovačke, naročito u oblasti odbrane i bezbjednosti.

“Ministar odbrane je naglasio da je zadovoljan odnosima dvije zemlje, pri čemu je posebno istakao podršku Vlade Slovačke u afirmaciji Crne Gore i njene evropske budućnosti”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Bošković je iskazao otvorenost za unapređenje saradnje u oblastima od obostranog interesa i ukazao na značaj zajedničkog doprinosa zemalja saveznica kolektivnom sistemu bezbjednosti.

“Ambasador je  naglasio značaj crnogorskog uspjeha na evroatlantskom putu, ne samo za Zapadni Balkan, već i Jugoistočnu Evropu. Poručio je i da o članstvu u NATO-u nije moguće govoriti van konteksta Evropske unije i vrijednosti koje ona baštini”, navodi se u saopštenju.

On je istakao da su NATO i evropske integracije dva komplementarna procesa, sa ciljem stvaranja jakog sistema kolektivne bezbjednosti, kao garanta mira i prosperiteta međunarodne zajednice.

“Hloben je iskazao spremnost Slovačke za definisanjem i sprovođenjem kvalitetnih zajedničkih projekata, koji će dovesti do značajnog unapređenja bilateralne saradnje”, kazali sui z Ministarstva .

Susret je bio prilika i da sagovornici razmijene informacije o bezbjednosnoj situaciji u regionu, odbrambenim ciljevima, saradnji sa NATO, projektima vojne modernizacije, kao i učešću u međunarodnim misijama i operacijama dvije zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније