Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Antena M, Objavila: M.M.Lj. ]

16. 01. 2020. 11:21 >> 11:31
7

BS TRAŽI REAKCIJU NADLEŽNIH

Vuksanović: Nikome se ne smije prijetiti

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović primio je preko društvene mreže Fejsbuk (Facebook) prijeteće poruke. Poručio je da se Hrvatima, ili bilo kome u Crnoj Gori ne može prijetiti. Prijetnje je osudila Bošnjačka stranka, koja traži hitnu reakciju nadležnih.

Naime, u porukama Vuksanoviću, korisnik potpisan kao Nikola Peraš mu poručuje "Pripazi se Adrijane" uz fotografiju Novaka Đokovića i pjesmu "Na sred gore Romanije" koja glasi:

"Na sred gore Romanije, četnicki se barjak vije

Pa neka ga nek se vije, donet nam je iz Srbije

Doneo ga Čica Draža i njegova gorska straža

Nosila ga čvrsta ruka, Majodantić gorskog vuka

Predao ga Herceg Bosni, da se ona snjim ponosi

Herceg Bosna barjak voli, junački se pod njim bori."

Kako Vuksanović kaže u izjavi za Antenu M, to nije prvi put da mu stižu prijetnje, ali je sada riješio da ih prijavi i javnost obavijesti o tome. Objašnjava i zašto.

"Prijavio sam nadležnim organima prijetnju koju sam dobio. Ovo nije prvi put da se suočavam s ovakvim pojavama, samo što ih do sada nisam medijski eksponirao. Kako je od pojedinih društvenih subjekata stvoren pogodan ambijent za ispoljavanjem ovakve vrste 'junaštva', smatrao sam da je potrebno pored pružanja informacije nadležnim institucijama, obavjestiti i javnost'', kazao je Vuksanović za Antenu M.

Kako dodaje, Uprava policije je u svim prethodnim slučajevima pokazala efikasnost i uvjeren je da će tako biti i sada.

"Oni koji su pomislili da se Hrvatima, ili bilo kome drugome u Crnoj Gori, može prijetiti, prevarili su se. Naslušali smo se ovakvih poruka devedesetih i siguran sam da će oni koji žale za tim vremenima dobiti odgovarajući institucionalni odgovor"-kazao je Vuksanović za Antenu M.

BS: Nadležni da što prije reaguju

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje govor mržnje i prijetnje koje su upućene poslaniku HGI Adrijanu Vuksanoviću.

“Kada se prijeti političkom predstavniku koji dolazi iz grupe manjinskih naroda, onda se ugroženima osjećaju i pripadnici drugih manjinskih naroda”, navodi se u saopštenju.

Pozvali su nadležne organe da što hitnije reaguju na direktne prijetnje upućene poslaniku da pronađu počinioca, privedu ga licu pravde i na taj način pokažu da u građanskoj Crnoj Gori nema mjesta govoru mržnje.

“Pozivamo i političke partije, koje su u prethodnom periodu bile sklone etiketiranju političkih predstavnika iz redova manjinskih naroda, da to više ne čine, jer na taj način samo doprinose atmosferi širenja mržnje prema manjinskim narodima u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

U današnjoj Crnoj Gori, koja je građanska, multietnička i Crna Gora svih građana, kako su kazali, nedopustivo je da se poslaniku HGI prijeti samo zato što je Hrvat.

“Vjerujemo da je vrijeme  zastrašivanja manjina, iza nas i da oni koji pokušavaju da nas vrate u taj period neće uspjeti, jer njihov koncept ne prihvata moderna i građanska Crna Gora”, zaključeno je u saopštenju BS.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније