Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 01. 2020. 15:45 >> 15:45
6

DF BOŠKOVIĆU

Pozivi na pregovore-manipulacija

Ministar odbrane Predrag Bošković poslao je danas poruke mržnje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), njenom sveštenstvu i pravoslavnim vjernicima, kazao je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović. On je ocijenio da je ministar na taj način pokazao da su pozivi na pregovore, koji stižu iz Vlade, samo manipulacija vlasti, koja se, kako je kazao, nalazi u jednoj od najtežih situacija do sada.

Vučurović je reagovao na izjave minstra Boškovića koji je gostujući u Jutarnjem programu TVCG između ostalog ocijenio da se protesti u organizaciji Srpske pravoslavne crkve (SPC) koriste kao negacija crnogorskog državnog bića i identiteta, ali i Crne Gore kao nezavisne države.

"Ministar se osmjelio i da vrijeđa crkvu, saopštavajući kako treba da se 'dozove pameti', čime je samo još jednom dokazao na koji način režim gleda na SPC koja je osnovala Crnu Goru", kazao je Vučurović.

On u reagovanju navodi da su crkva i vojska kroz istoriju bili temelji Crne Gore a da se danas zahvaljujući politici ove vlasti, "vojnici iz Crne Gore brukaju i učestvuju u okupaciji južne srpske pokrajine KiM, prisustvuju proslavama zločinačke 'oluje', nalaze se na ratom zahvaćenim područjima, gdje rizikuju svoje živote".

"Pokušaj otimanja svetinja i obračun sa SPC trebalo je da bude posljednji čin sramnog projekta, ali desetine hiljada ljudi na litijama pokazale su da taj plan montenegrinskih ekstremista ne može uspjeti i da će naići na najžešći otpor", zaključio je poslanik DF-a u regaovanju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније