Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 09. 2013. 09:30 >> 09:32

ĐUKANOVIĆ I RUSNOK

Na putu da budemo naredna članica EU

Odnosi Crne Gore i Češke su odlični i obje Vlade su otvorene da dodatno unaprjeđuju saradnju u svim oblastima, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića sa predsjednikom Vlade Češke Jirijem Rusnokom, koji je održan u Njujorku na marginama 68. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Đukanović je upoznao sagovornika sa aktivnostima koje Crna Gora realizuje u pogledu ispunjavanja kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji i NATO –u, istakavši da su evropske i evroatlantske integracije vanjskopolitički prioritet Vlade Crne Gore, saopšteno je iz Vlade.

Đukanović je zahvalio Češkom kolegi na kontinuiranoj podršci koju Vlada češke pruža Crnoj Gori u pravcu ispunjenja proklamovanih vanjskopolitičkih ciljeva i ukazao na otvorenost Crnogorske strane za unaprjeđenje privredne saradnje kroz povećanje investicionih aktivnosti  u obostranom interesu.

Predsjednik Vlade Češke Jirij Rusnok istakao je da je Crna Gora na pravom putu da postane sljedeća članica Evropske unije te da je važno održati reformski momentum kako bi zemlja nesmanjenom dinamikom ispunjavala preuzete obaveze u cilju dostizanja postavljenih standarda za članstvo i tom prilikom ukazao na opredjeljenost Češke Vlade da bude pouzdan partner Crnoj Gori na tom putu.

"Na sastanku je ocijenjeno da je ekonomska saradnja na izuzetno dobrom nivou što potvrđuje angažman Češke kompanije na projektu modernizacije željeznice i pojačano interesovanje investitora iz ove zemlje za ulaganje u sektor energetike u Crnoj Gori, na šta će biti stavljen poseban akcenat u narednom periodu", saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније