Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

20. 01. 2020. 08:12 >> 08:11
28

CKM PITA

"Zašto CANU uvijek ćuti kad se napada CG?"

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (CANU) nijednom se nije oglasila povodom hajke koja se u posljednje vrijeme vodi protiv države Crne Gore, ocijenjeno je iz Crnogorske kulturne mreže (CKM).

 

"Prateći javnu hajku koja se vodi protiv Crne Gore zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti lako je doći do zaključka da i u sopstvenoj kući imamo one koji se njime iz zle namjere ne slažu. Svaki razuman građanin naše države zna da su protivljenja ustavnosti zakona ogranka Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori pravno neosnovana. Nažalost, ova vjerska zajednica na sve načine pokušava, falsifikujući istorijiske činjenice, da građanima Crne Gore koji se deklarišu kao Crnogorci uskrati pravo imanja svoje Crnogorske pravoslavne crkve", saopštio je CKM.

Nije im, kažu, bila namjera da se previše bave CPC, već onima koji su, kako navode, od Crne Gore "dobili beneficije koje su nezamislive za običnog građanina, akademicima CANU-a".

"Ova organizacija i njeni članovi se tokom hajke i šovinističke politike koji se vodi protiv naše države nijednom nijesu oglasili. Nijesu se oglasili kada je napadan crnogorski identitet, crnogorska suverenost, Crnogorska pravoslavna crkva, niti kada je zapaljena crnogorska zastava u Beogradu. Jasno je zašto se niko od njih nije pojavio u televizijskim emisijama da se javno suprotstave napadima na Crnu Goru, iz razloga što im je kokarda bliža od crnogorskog dvoglavog orla. Lako je zaključiti da se njihov odnos prema Crnoj Gori svodi na mjesećne apanaže koje dobijaju iz budžeta, i to im je mjerilo patriotizma", kazali su iz CKM-a.

Nadaju se da će se premijer Duško Marković "dobro zapitati da li oni takav odnos zaslužuju". 

"Vjerujemo da će Vlada dobro razmisliti da li treba da nastavi podršku antidržavnoj akademiji i njenom sramnom radu koji zaslužuje prezir. Ovakva akademija ne služi Crnoj Gori, jer o važnim pitanjima za državu 30 godina nema svoj stav", istakli su iz CKM-a.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније