Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

20. 01. 2020. 15:20   >>  15:19 8

POPOVIĆ PORUČILA

Zakon neustavan i pravno neodrživ

Zakon o slobodi vjeroispovijesti, osim što je neustavan i pravno neodrživ, sračunat je na podjele, razdore i svađe, poručila je poslanica Demokrata Zdenka Popović.

„Ovih dana, svjedoci smo izglasavanja neustavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, zakona koji je podijelio ljude na vjere, nacije, zakona koji unosi nemir, a donosi nestablnost, razdor i svađu“, navodi Popović.

Ona kaže da imovina mora biti poštovana i neprikosnovena.

„Bez toga nema slobode i dostojanstva ljudi i njihovih zajednica. Tome nas uče dvije grandiozne monoteističke religije, sa dubokim utemeljenjem u Crnoj Gori, hrišćanstvo i islam, ali i uporedno pravo demokratskih država“, poručila je Popović.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kako navodi Popović, dovodi u pitanje ne samo statuse pravoslavnih i katoličkih vjerskih objekata, već i status zadužbina odnosno vakufske imovine“.

„Članovi 62, 63 i 64 ovog Zakona otvaraju prostor da se ova imovina konfiskuje od vjerskih zajednica, i takoreći, preko noći, prenese na institucije javnog sektora, suprotno Ustavu“, poručila je Popović.

Demokrate, kako kaže Popović, smatraju da u Crnoj Gori ne treba samo da živimo jedni pored drugih, već i jedni za druge.

„Apelujemo na sve dobronamjerne, slobodomisleće građane, da u ovom trenutku, kada smo najpotrebniji jedni drugima, zbijemo redove, stanemo jedni uz druge u odbrani naše zajedničke imovine i slobode, kako bi mi živi, a i oni mrtvi koji su poklanjali svoje imetke, našli svoj mir“, navela je Popović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније