Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

23. 01. 2020. 13:27   >>  13:56

ZA PONEDJELJAK

Odgođena sjednica Administrativnog odbora

Sjednica Administrativnog odbora na kojoj je trebalo da počne postupak za imenovanje predsjednika Državne izborne komisije (DIK), odgođena je za ponedjeljak na zahtjev poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) Raška Konjevića.


Konjević je tražio da odgađanje sjednice zbog Kolegijuma koji je počeo u 12 sati.

Aktuelni predsjednik DIK-a, Đorđije Vukčević izabran je na tu funkciju u martu prošle godine, ali je 17. januara ispunio uslove za starosnu penziju.

On je ranije kazao da se, nakon ispunjenja uslova, u penziju ide danom donošenja rješenja koje donosi poslodavac, a u ovom slučaju to je Skupština Crne Gore.

Mandat predsjednika DIK-a je četiri godine.

Članovi Administrativnog odbora trebalo je danas da raspravljaju o primjeni člana Poslovnika Skupštine koji se odnosi na kažnjavanje poslanika koji neopravdano odsustvuju sa sjednica parlamenta i njegovih radnih tijela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније