Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

23. 01. 2020. 16:42   >>  16:45 1

DARMANOVIĆ

Odnosi CG i Njemačke osnaženi savezništvom u NATO

Njemačka i Crna Gora imaju odlične odnose, osnažene savezništvom u NATO, njemačkom podrškom u procesu evropske integracije, kao i zajedničkim stavovima po pitanju vanjske politike, istakao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović. On se danas u Podgorici sastao sa članom regionalnog Parlamenta njemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg, Vilijem Šteheleom.

Šef crnogorske diplomatije je naglasio značaj pokrajina u SR Njemačkoj, pri čemu je podsjetio da su Crna Gora i Baden-Virtemberg potpisale sporazum o ekonomskoj saradnji.

"Unapređivanje naših političkih i privrednih veza kako na saveznom, tako i na nivou pokrajina za Crnu Goru je od izuzetne važnosti", istakao je ministar Darmanović.

Štehele je ocijenio da je Crna Gora na dobrom putu, posebno u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji. Takođe, istakao je da treba preduzeti konkretne korake u pravcu realizacije projekata koji su predviđeni potpisanim Sporazumom.

Tokom razgovora bilo je riječi o pregovaračkom procesu sa EU i vladavini prava, te na toj liniji istaknuta snažna podrška SR Njemačke u ovoj oblasti. Štehele je uputio poziv ministru Darmanoviću da posjeti saveznu pokrajinu Baden-Virtemberg, što je šef crnogorske diplomatije sa zadovoljstvom prihvatio, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније