Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Antena M; Objavila: M.M ]

24. 01. 2020. 19:09   >>  19:09 15

JOKOVIĆ

Nije bilo priče o "narodnoj listi" koju bi podržala Crkva

Da je održan sastanak lidera crnogorske opozicije sa mitropolitiom SPC Amfilohijem, demantovao je u "Živoj istini" predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

"MCP se oglasila i demantovala da je bilo ikakvog sastanka. Onako kako su oni saopštili tako je i bilo, nikakvog političkog sastanka nije bilo. Ja sam se sastao sa mitropolitom prije Nove godine, ali nije bilo drugih opozicionih aktera“, naveo je Joković.

Upitan da li je tačna informacija da se prema pisanju čak i beogradskih medija priprema „narodna lista“, koju bi na predstojećim izborima podržala SPC, Joković je kazao da prvi put čuje za takvu informaciju.

„Što se tiče SNP-a sa sigurnošću mogu reći da nikakve priče u tom pravcu ni sa kim nije do sada bilo. Jedina priča o formiranju zajedničke liste je priča koju ja, od kako sam došao na čelo SNP-a, govorim iz razloga i ubjeđenja, da bi takva opoziciona koalicija dala najbolji mogući rezultat i da bi definitivno pobijedila DPS i njene satelite na narednim izborima. Da MPC formira neku koaliciju, mislim da to ni mitropolit niti bilo ko iz svestenstva niti je radio niti će raditi, niti je ikada uticao na političke odluke opozicionih partija da li će ili ne biti zajedno na nekim izborima. Istinski kažem da prvi put čujem da je takvo nešto bilo u medijima“, kazao je Joković.

Osvrćući se na ideju zajedničke liste, Joković je apelovao na DF i Demokrate da u cilju viših interesa, kako kaže, ostave nesuglasice pod tepih.

„Biće vremena kad se mogu politički razračunavati. U ovom trenutku, poslije izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i veličanstvenih litija, mislim da svu snagu treba usmjeriti da se zakon poništi a opozicija pobijedi one koji su ovakav zakon izglasali. Crna Gora ovako podijeljena dalje neće moći. Mnoga su pitanja koja treba rješavati“, naveo je on.

Živu istinu gledajte od 20,05 na Prvom i SAT kanalu RTCG.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније